Hjälp mig Fräscha en Creamed Corn Polenta

F: Min fru och jag hade middag på Morels nära L.A. Farmers Market, och de hade en otroligt läcker gräddfil polenta.

Jag skulle vilja göra några hemma, men jag är ny hos polenta och behöver hjälp med att hitta ett recept. Några idéer?

Skickat av Patrick

Redaktör: Patrick, vi har polenta och grits i hjärnan efter vår recension av Glorious Grits igår och vår recension av Marcella Hazans polenta tidigare idag, så vi hjälper gärna till. Här är några tips och ett recept från boken.

Det är inte mycket skillnad mellan grits och polenta, förutom hur fint majsen är markerad. Polenta är malet mindre, så det lagar sig snabbare och slutar smidigare.

Med både grits och polenta kan du köpa olika typer av stenjord (som är grövre och ta längre tid att laga mat), finmalt och snabbmatlagning. Vi rekommenderar att du får lite bra, stentjord polenta. Du har mer tid att manipulera den på spisen. Snabbkokningstyper kan göras i en blixt, vilket ger dig mycket lite tid att blanda i andra ingredienser.

Du kan köpa loggar av förkokt polenta, men att köpa torr polenta och laga det själv är en bättre satsning.

Ett enkelt sätt att återskapa denna maträtt är att laga lite polenta i mjölk och lägga i en burk med gräddad majs mot slutet (kanske lite ost). Men vi trodde att detta recept såg gott ut, så ville dela. Det är för grits, men du kan ersätta polenta-bara hålla koll på tillagningstiden, eftersom polenta ska laga mat snabbare.

Det kräver färskt majs, men vi tycker att gräddfil skulle fungera bra också (särskilt eftersom majs är nästan under lågsäsong), och det finns också lite butternut squash där inne. Lyder det inte bra för hösten? Experimentera och låt oss veta vad du tycker.

Creamy Corn Grits med Butternut Squash och Sweet Corn
från Glorious Grits

1 kopp skalad, skivad butternut squash
1 kopp färska majskärnor
2 1/2 koppar mjölk
2 msk hökad lök
1 tesked malet vitlök
1/2 koppar okokta, gräsmatta med grunder (eller polenta)
1/2 kopp (2 uns) strimlad vit cheddarost
2 msk nyligen revet Parmigiano-Reggiano-ost
2 matskedar malet färskt gräslök
Knippa grön paprika
Salt att smaka
Svartpeppar efter smak

Koka squash i kokande vatten för att täcka 5 minuter eller bara tills det är ömt. Ta bort med en slitssked och lägg åt sidan. Återvatten vatten i pannan till koka; tillsätt maj. Koka 1 minut; dränera och lägga åt sidan.

Kombinera mjölk och nästa 2 ingredienser i en medium, tung kastrull; koka över medelhögt huvud bara tills blandningen börjar koka. Gradvis tillsätt grillar, rör om med en träsked minska värmen och simma, avtäckt, 20 till 25 minuter eller tills tjock, rör om ofta. Avlägsna från värme, tillsätt ostar, gräslök och mald paprika, rör om tills ostar smälter. Smaka med salt (cirka 1/2 tsk) och peppar (ca 1/8 tesked). Stänk squash och majs över grits och servera omedelbart. Utbyte: 4 portioner.

Någon har ett annat förslag till Patrick?

Relaterad: Källa för Stone-Ground Grits: Anson Mills

Nästa fråga?

(Bild: Flickr medlem RBertig, licensierad för användning under Creative Commons)