Hej, hampfrön! 5 fantastiska recept för att få dig igång

Hampfrön finns idag på min permanenta livsmedelslista. Men när min mamma kom att besöka Kalifornien för några veckor sedan, vände hon näsan på dem och kunde inte helt förstå: Whan äter inte bara granola på morgonen istället? Varför skulle du sätta dem i din sallad? Sanningen? De är nutty och läckra och packar ett allvarligt näringsslag. Kort sagt: Jag har fallit hårt för dem.

Om du inte har provat hampfrön, är de chewier än andra frön som solros eller pumpa frön och har en riktigt underbar, nutty smak. En fullständig proteinkälla (10 gram per portion!), Essentiella fetter och vitaminer, de är fantastiska på morgonen eftersom de inte innehåller mycket socker.

Min go-to way att äta dem är på yoghurt med lite honung, men många människor älskar att äta dem i sallader, smoothies, soppor och pestos eller såser. De är fortfarande olagliga att producera i USA, till min kunskap, men du hittar dem mest gourmetbutiker eller hälsokostaffärer (jag gillar märket Hemp Hearts och har en enkel tid att spåra dem).

Om du ännu inte har dykt i ordet hampfrön, så är några bra recept för att inspirera dig:

5 Great Hemp Recept för att få dig igång:

  1. Raw Tabouli Hemp Seedsallad (bild) – Kimberly Snyder
  2. Super Seed Trifecta Granola – Keepin it Kind
  3. Hampsfrö Pesto – Bobs Röd Mjölk
  4. Speedy Summer Power Salad – Oh Hon Glows
  5. Apple Hemp Muffins – Dreena Burton Plant-Powered Kök

(Bilder: Kimberly Snyder)