Gör eller köp? Torkad, färsk gourmet och hemlagad pasta

Vi är beroende av torkad pasta från affären för majoriteten av våra pastarätter, vilket gör att den hemlagade versionen kan sparas för speciella tillfällen och middagar. Men färsk pasta är så bra! Kan det vara lättare att piska upp på en veckodag än vi tror?

Att lägga torkad pasta från mataffären mot färska pastaprodukter som görs hemma är verkligen inte en rättvis jämförelse, så vi trodde att vi skulle göra den här en trevägskonkurrens. Vi håller den torkade pastaen, eftersom det är vad de flesta av oss lagar oftast, men lägger till färskt (eller nyfrosad) pasta som köps på en gourmetbutik. Vår favorit kommer från Dave’s Fresh Pasta i Davis Square utanför Boston, och deras priser verkar både rimliga och representativa.

Hitta det! Daves nya pasta i Davis Square, Somerville, MA

För den torkade pastaen använder vi Barilla-varumärket linguine. För den hemlagade pastan följer vi vårt recept på tre-äggfärsk pasta (recept tillgängligt här). Alla kostnader togs från Peapod Online Grocery. I den hemlagade kostnaden tar vi inte hänsyn till kostnaden för salt eller andra typiska pantryklammer.

KOSTNADSFÖRDELNING

Baserat på vår subjektiva erfarenhet ger ett pund torkad pasta oss ungefär åtta portioner och ett pund frisk pasta ger oss ungefär fyra.

Barilla Pasta Linguine
TOTALT: $ 1,49
PER SERVING: $ 0.19

Dave’s Pasta Fresh Egg Pasta
TOTALT: 3,75 USD / pund
PER SERVING: $ 0.94

Hemlagad pasta
2 koppar mjöl: $ 0.38
1/2 tsk salt: $ 0.00
3 ägg: $ 0.55
Gör om ett pund pasta

TOTALT: $ 0.93
PER SERVING: $ 0.23

TIME BREAKDOWN

Barilla Pasta Linguine: Prep Time – 0 minuter; Koktid – ca 9 minuter

Dave’s Pasta Fresh Egg Pasta: Prep Time – 0 minuter; Koktid – ca 3 minuter

Hemlagad pasta: Aktiv Prep Time – ca 20 minuter; Total förberedelsestid – ca 50 minuter; Koktid – ca 3 minuter

BEKVÄMLIGHET

Oavsett vilken väg du skär den, gör hembakad pasta lite tid. Det är inte den sortens sak vi alla kommer att göra på en veckodag efter en lång arbetsdag. Men om vi har lite extra tid – om vi inte är så svältande eller kanske på en helg kväll – gör vår egen pasta helt genomförbar.

Kom också ihåg att fräsch pasta fryser väldigt bra, så det är mycket möjligt att göra en stor sats varje några veckor och frysa portionerna för snabba måltider på nätterna.

Smak och hälsa

Färsk pasta, antingen hemlagad eller köpt i en gourmetbutik som Dave’s Pasta, är verkligen otroliga grejer. Det är tunt och mjukt. Sås fastnar på den, vilket gör varje bit smakfull. Majoriteten av torkad pasta pales bara i jämförelse.

Du hittar liknande ingredienser i både färsk och torkad pasta (förutom ägg). Fördelen med att göra din egen pasta är att du har kontroll över de exakta ingredienserna som går in i din pasta: fritt ägg, mjöl av högre kvalitet och så vidare.

GÖR ELLER KÖP?

Om kostnaden inte var ett problem, skulle vi förmodligen köpa partier gourmetfärsk pasta och frysa dem för alla våra nattmålsmåltider och middagspartier. Detta skulle vara det bästa av båda världar, både bekvämt och super gott. Men, tyvärr kan vi vanligtvis bara råd att köpa färsk pasta vid speciella tillfällen.

Det skulle vara ett intressant experiment att begå, i några veckor, att göra stora satser av hemlagad pasta och frysa den i portioner för att se hur bekväm det här slutar känna. Om vi ​​kan göra tillräckligt på en eftermiddag för att se oss genom en månad pastarätter, kan det ge det en kant över torkad pasta.

VÅR VERDIKT: För tillfället fortsätter torkad pasta att styra veckodagarna och hemlagad pasta kan ha helgerna.

Gör du och fryser din egen pasta för nattmåltider? Eller litar du på torr pasta för de flesta måltider?

Relaterad: Gör eller köp? crackers

(Bilder: Peapod och Faith Durand)