Från Paleo Pannkakor till Bean-Free Chili, levererar Paleo Kitchen

(Bildkredit: Gina Eykemans)

Kokbok: The Paleo Kitchen: Hitta Primal Joy i Modern Cooking av Juli Bauer av PaleOMG & George Bryant of Civilized Caveman

Helhetsintryck: Den här boken är en bra resurs för människor som är intresserade av att prova Paleo-livsstilen utan att behöva offra sina favoritkomfortmatar!

Paleodieten har fått en enorm följd de senaste åren. Dieten hävdar att följa ritningen av vad våra förfäder åt och utesluter saker som trodde vara svåra att smälta som korn, baljväxter, mejeri, bearbetade oljor och raffinerade sockerarter. Du kanske stirrar på mig tomt just nu och tänker: “Tja, vad är det för att jag ska äta? Det låter som en bummer.” jag hör dig.

Recept jag försökte

  • Kakor & Gravy (s. 93)
  • Fluffy Blueberry Pancakes (s. 95)
  • Savory Beef Chili (s. 139)

Men när jag öppnade den här härliga boken och såg alla de levande och eftergivna uppskrifterna var det inget som helst som helst om det. Juli och George gör ett riktigt bra jobb med att komma med mat som någon skulle vilja äta, Paleo eller inte.

Som någon som redan äter glutenfri och i stort sett kornfri, var jag väldigt glad när den här boken kom upp på min tröskel. Det är skrivet av populära bloggare Juli of PaleOMG och hennes vän George of Civilized Caveman (du kanske kommer ihåg George som vinnare i 2013-Homies Awards!).

Matlagning från Paleo Köket:

Det var svårt att begränsa de recept jag ville testa från denna kokbok. Det är vackert skott och innehåller mat som talar till mitt hjärta, som kandad bacon och brownies. Jag menar, duh. Men som en person som har provat mycket kornfria pannkakor trodde jag att jag skulle testa receptet i den här boken för att se hur de stack upp. (Hämta det? Pannkaka puns!)

(Bildkredit: Gina Eykemans)

När jag har provat Paleo pannkakor tidigare har de varit bananer + mandelmjölk + äggnummer som kommer ut som väldigt ledsna crêpes. De är lite mjuka och som en pannkaka älskare är jag förolämpad att kalla dem pannkakor – jag känner att en pannkaka bör vara buttery, fluffig och tjockare än en gosh-dang crepe.

jag kan säga utan tvekan att pannkakorna i den här boken inte finns någonstans i närheten av den oh-så populära Sad Crêpes av vår tid. De är den verkliga affären. Jag gjorde dem tre gånger. Jag lyckades aldrig få en bild av dem för att jag var för upptagen med att skjuta dem i mitt ansikte. Även min glutenälskande, ätande ätande make gobbled dem ner utan tvekan!

Ledsen för inget fotografi, men ibland blir du bara upptagen med att äta riktigt bra pannkakor. Du kan få idén från det drömmande fotot från sin bok (bilden ovan), för min visade sig ganska lik.

(Bildkredit: Gina Eykemans)

Nästa upp var kex och sås! Hur skulle två saker som traditionellt kräver massor av mjöl stapla upp? Jag behövde ta reda på det. Kakorna gjordes av kokad sötpotatis och kokosmjöl. Kycklingen använde tillsatsen av pilrootpulver som ett förtjockningsmedel för att ge den den sågliknande konsistensen och underlag i kokosmjölk för mejeriet.

Jag var skeptisk. Men den slutliga produkten var rik och läcker. Mitt enda klagomål var att skålen inte behöll mycket bra. Arrowroot-pulvret i såsen blir lite gummy om du försöker värma upp saker. Det är en av de rätter som är bäst att ätas genast.

För det tredje bestämde jag mig för att göra sitt Savory Beef Chili-recept. Detta är ett crock-pot recept som är fullt av smak och lätt att göra. Jag fick lära mig att göra en trebönchili när jag växte upp, så idén om chili utan bönor verkade främmande för mig. Men med alla kryddor och grönsaker saknar du knappast bönorna. Det är inte den chili jag växte upp med, men jag skulle definitivt göra det igen. Ett recept gör en hel del. Jag fann mig själv äta den till frukost med bitar av avokado. Sedan till lunch över spenat. Sedan till middag igen igen.

(Bildkredit: Gina Eykemans)

Vad kan vara bättre

Gilla någon specialkokbok som passar till en viss livsstil (vare sig det är Paleo, glutenfri, rå, vegan, etc.) finns det några ingredienser som du kanske behöver till en källa som inte kommer från din vanliga livsmedelsbutikarrowrootpulver – säg whaaat?!). Men det kan man förvänta sig. Juli och George går igenom allt och ger listor i stort för att korrekt styra din matlagning och ingrediensjakt. Så det är ganska enkelt. Tommar upp, killar.

Final Takeaway

Sammantaget älskade jag hur boken sammanställdes. De tar sin tid att introducera dig till Paleo-kosten och vad det betyder. De hjälper dig att sätta ihop ett Paleo-kök och dela med dig sina personliga historier. När du kommer till matlagningen känner du att du känner dem. När du tänker på Paleo kanske du tror att det låter väldigt restriktivt (inga korn? inga bönor? Vad i vad?), men boken lämnar inte dig som vill ha någonting. De innehåller recept för drabbade fläsk nachos, kanel rullar och otaliga andra komfort mat gjort upp Paleo-stil.

Denna bok var ett nöje att laga mat från och jag kan inte vänta med att prova fler recept. Det är, om jag bara kan lugna mig och sluta göra pannkakor.

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: The Paleo Kitchen: Hitta Primal Joy i Modern Cooking av Juli Bauer & George Bryant

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.