Finns det ett naturligt alternativ till paraffinvax?

F: Finns det ett naturligt alternativ till paraffinvax för godisbeläggning? Jag har gjort de läckra pistakokakorna (Marthas recept) som doppas i choklad men smälter i minut du rör dem.

Det normala vaxet är fullt av konstgjorda ingredienser och kemikalier, nej tack! Jag skulle älska några tips!

Skickat av Linds

Redaktör: Linds, det här är en knepig. Varje godisbeläggning som vi någonsin har sett har haft åtminstone en touch av vax eller annan halvartad ingrediens för att hålla chokladhärdad. Om du lägger mycket vax på choklad kompromissar det smak och konsistens (hej billig choklad godis!). Men vi lägger till en mycket liten mängd för några godis för att mildra problemet du pratar om här. Är det bra för dig? Antagligen inte. Äter vi dessa godis sällan? Ja, så vi känner oss OK med den avvägningen. Men är det för alla? Nej.

Läsare, vad är din erfarenhet av att använda vax (och inte använda vax) i godis och doppade behandlar som dessa? Har du hittat några chokladvaror som håller dig bättre vid rumstemperatur? Eller några naturliga tillsatser som håller det svårt? Vi skulle också älska några tips om detta också; kanske hittar vi ett sätt att sluta använda vax helt och hållet.

Nästa fråga?

Relaterad: Recept: D.I.Y. Buckeyes

(Bild: Buy.com)