Fem sätt att äta: Quinoa

Quinoa är en av våra favorit snabbkokande helkorn. Det är nutty och friskt, och det har en fin, fluffig konsistens som väldigt liknar couscous. Det är underbart i så många recept, och det är fullt med protein och näringsämnen! Här är fem enkla sätt att införliva mer quinoa i din dagliga ätning.

Quinoa kommer i många olika sorter, inklusive den röda sorten som beskrivs ovan.

Vad är ditt favorit sätt att äta quinoa? (Quinoa är förresten uttalt KEEN-wha.) Om du försöker hitta den för att prova, kolla in bulkkassarna på en bra hälsokostaffär eller på Whole Foods. Det blir billigare där, och du kan bara köpa en kopp eller två för att prova det. En kopp quinoa okokt kommer att vara ca tre koppar kokta.

  1. Bara vanligt – Quinoa har en härlig nutty smak, och den kan laga på mindre än 20 minuter, så vi tycker att det är ett bra alternativ till pasta eller ris för en snabb måltid. Så här lagar du quinoa.
  2. Fylld i grönsaker – Quinoa gör en bra fyllning. Vi älskar den quinoa-fyllda dumpling squash bilden ovanpå detta inlägg (så bra för höst!) Och vi njuter verkligen av denna quinoa och svampfyllda zucchini. Denna underbara maträtt av chile relleno är också fylld med quinoa.
  3. Substituerad för en annan spannmål – Quinoa har en liknande struktur när den kokas till andra fina och fluffiga korn som bulgurvete. Så det är bra ersatt i rätter som kräver bulgur, som i den här quinoa tabbouleh. Här är en annan version av tabouli från en läsare.
  4. I en sädessallad – Quinoa är en fantastisk bas för enkla, snabba fyllning av sädessallader. Vi har en hel roundup av dem här, och en av våra favoriter är denna Quinoa-sallad med druvor.
  5. Till frukost – Quinoas höga proteininnehåll och snabbkoktid gör det till en bra frukost! Prova med lite lönnsirap och en handfull nötter, eller med ett stekt ägg på toppen!

Här är några fler bra tips och resurser på quinoa. Vad är ditt favorit sätt att laga det här underbara kornet?

• Snabbtips: Försök att blanda korn!
• Tips: Koka Quinoa till Påsk

Fler 5 sätt att äta inlägg:
Dessa inlägg är alla ingredienser som är kopplade till Social Workouts dagliga övning över på sin Fall Challenge.

• Fem sätt att äta: Broccoli
• Fem sätt att äta: Havre
• Fem sätt att äta: Beets

(Bilder: Emily Ho)