Energetski ručkovi: Koji su vaši savjeti za dobar ručak?

U svom svakodnevnom životu nalazim da ručak zaista može ići na jedan od dva načina: može biti brz, prikladan i pun. Ili može biti malo više inspiriran i energičan, i stvarno me zadovoljiti dobro u poslijepodnevu. Iako je uvijek lakše usredotočiti se na bivše (grabbing bagel u bijegu ili pakiranje ho-hum sendvič), to je srdačna salate ili topla zrna jela koja me stvarno napuštaju energiju i spremni da se na ostatak dana.

Poticanje obroka sigurno izgleda drugačije za sve, jer naša tijela žude i reagiraju na hranu na različite načine. Ali za mene, istinski energizirajući ručak drži sljedeće:

1. Biljni protein: Ako nemam proteina za ručak, obično sam zombija do 3 ujutro. I usred dana, volim jaja ili bjelančevine kao što su tofu ili grah, jer ostavljaju osjećaj lakše i energnije. Ono to izgleda ovako: salata od jaja na raži kukuruza, zelene salate od slanutka i malo fete, ili tofu i prženi povrće.

2. Lakši obroci: Također smatram da imam veću energiju ako jedem manji obrok u sredini dana, a ne punu večeru. Kada to ne učinim, često se osjećam kao da trebam samo nekoliko sati kasnije.

3. kofein: Ručak i druga (ili treća) šalica kave samo izgledaju kao prirodni brak, zar ne? Ali osobno, čini se da kava ima suprotan učinak energizacije: to me čini razdražljivim i ostavio osjećaj iscrpljenosti. Izbjegavam to nakon dobivanja jutarnjeg trzaja.

4. Idi s bojom: Pick voće, povrće, žitarice, orasi i sokovi koji su šareni i živahni. Smatram da jedući razne šarene hrane poput ovih zapravo me čini da se osjećam živahno kao dobro!

5. Raznolikost je ključ: Naša su osjetila veliki dio prehrambenog iskustva i mislim da je nekoliko malih ugriza nekoliko stvari na mojem tanjuru osjećao više zadovoljavajuće i uzbudljivo nego jedući ugriz nakon ugriza iste stvari. To me također potiče da se stvorim s ostacima koje ne bih pomislila na prethodnu upotrebu (ostatak pržene parsnips + chimichurri toasts? Da, molim!)

Volio bih čuti o tome što vas energizira u vrijeme ručka: kakva hrana ostavlja vas da se osjećate sjajno poslijepodne?

Povezano: S druge strane: 10 zdravih grickalica za jelo uz ručak

(Slika: Faith Durand)