En Visuell Guide till Protein Servering Storlekar

Vi vet alla att protein är viktigt. För att nå ditt dagliga rekommenderade intag, kan du försöka att äta en servering av proteinrik mat vid varje måltid. Men den stora frågan är, när det gäller protein, vad exakt är en servering?

Här är vad du bör veta om rekommenderade portioner, och hur man berättar vad som är tillräckligt – ingen mätning, skalor eller guider behövs.

Protein 101

  • Protein 101: Vad är protein och vad gör det för våra kroppar?
  • De 5 vanligaste proteintyterna
  • 10 sätt att äta ditt dagliga protein

Vad Är en serveringsstorlek?

USDA och FDA gemensamt bestämmer rekommenderade serveringsstorlekar av mat baserat på det genomsnittliga belopp som amerikaner över fyra år konsumerar i ett enda sittplatser.

Det är viktigt att förstå att dessa betjäningsstorlekar är inte hårda och snabba regler för livsmedelskonsumtion. En serveringsstorlek är viktigast en mätning som gör det möjligt för livsmedelsproducenter att skapa enhetliga näringsetiketter för konsumenterna, så du, konsumenten, kan få en tydlig bild av vad den innehåller. Det är då upp till dig att bestämma hur mycket av objektet du behöver för din egen hälso- och näringsbehov.

Dessa visuella signaler är referenser för att hjälpa dig att förstå vad en vanlig servering av vanliga proteinkällor är; anpassa ditt dagliga intag av dessa hälsosamma föremål till dina egna behov.

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

Kött och fisk

Standardbetjäningsstorleken för alla kött- eller fiskvaror är 3 ounces.

I stället för att väga detta ut, är de bästa visuella indikatorerna för denna mängd ungefär storleken på handflatan eller den storleken på ett vanligt däck spelkort.

Serveringsstorlek = 3 uns

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

Bönor, baljväxter och korn

En halv kopp kokta bönor, baljväxter och korn är standard servering storlek. För att sätta det i perspektiv innehåller en burk bönor cirka 1 3/4 kopp, vilket är över trippel denna serveringsstorlek.

Förutom att bara skopa 1/2 kopp i en skål, är 1/2 kopp ungefär storleken på din framsida knuten näve.

Serveringsstorlek = 1/2 kopp

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

Nut Butters

Den standard som serverar storleken på någon mutter eller frösmör, det är jordnöts, mandel, solros eller tom tahini, är 2 matskedar.

Det här ser ut som en heaping middag sked är värt eller en generös slather på toast.

Serveringsstorlek = 2 matskedar

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

yoghurt

En fin stor skål med grekisk eller vanlig yoghurt är lika med den 1 kopps serveringsstorleken som noteras som standard.

Detta ser också ungefär ut som storleken på a knuten näve, vilket är användbart om du är lite osäker på hur mycket dina frukostskålar håller.

Serveringsstorlek = 1 kopp

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

Nötter och frön

Eftersom betjäningsstorleken på nötter och frön är baserad på vikt kan den faktiska numrerade mängden variera drastiskt. Valnötter är tyngre och större än pistaschmandlar så att bara 7 kommer ut till en ounce, medan 49 skalade pistaschötter är lika viktiga.

Serveringsstorlek = 1 uns
eller
23 hela mandlar
7 hela valnötter
85 pumpa frön
49 skalade pistaschötter

Vem jag är (och varför jag skriver till dig)

Som matredaktör, som också är en registrerad dietist, känner jag till förvirringen av vårt brutna landskap av dietinformation. Men om du avlägsnar dag-och-dag-och-diet-dieterna finns det solid information som vi alla kan lära oss om grundläggande näringsmässiga byggstenar.

Vi erbjuder dessa unsexy men ändå användbara verktyg för att bemyndiga kockar för att fatta beslut som passar dem med solida, vetenskapliga resurser.

Detta gäller särskilt protein, det första ämnet i vår nya Nutrition 101-serie. Vi vill ge dig verktygen för självförtroende och en mer hälsosam kost – något vi alla kan få bakom oss.