Den bästa övningen att göra medan du väntar på att alla ska komma till middagsbordet

Middag är klart, så där är det alla? Du har meddelat det, textat det, du har även ringt en klocka, men du är fortfarande den enda i köket. Vad är en hemkock att göra?

Det är lätt att börja stuga: Jag vet att de hörde mig! Vad på jorden tar alla så länge? Vet de inte hur mycket ansträngning det tog för mig att få det gjort efter en lång arbetsdag? Och maten blir kall!

Men gör det inte! Oavsett om du slutar vänta en minut eller 10, borde du använda den här tiden för att göra något för dig själv. Och att något borde vara avkopplande.

Så lugnt.

Vad du ska göra medan du väntar på att alla ska komma till middagsbordet: Savasana

En återställande yoga utgör som Savasana är bara tricket att övergå från det fräscha / irriterade tillståndet för att vara redo att njuta av middag med de människor du älskar (trots deras iögonfallna frånvaro från bordet), säger personlig tränare och yoga instruktör Britt McVicar.

Men först: Vad är Savasana?

Ja, det här är yogan där du bara ligger där som ett lik (det är faktiskt det charmiga namnet som också ges till den här posen). (Obs! Om du är orolig för någons svar på att hitta dig på golvet, kanske ge dem en heads-up först.)

Det är enkelt, men det finns mer än att bara komma på golvet. “Sittande är inte en naturlig sak för många av oss, det är därför jag tvingar folk in i den. De första minuterna är du fidgety – du kommer att vilja flytta”, säger hon. Men häng in där och inser någonting: “Du kanske inte har kontroll över vem som ska komma till bordet när, men du har kontroll över andan och det kan vara så empowering. Älsk ideen om att du förtjänar tid du förtjänar vila.

Hur man gör det

Klar för att prova? Sprid ut din yogamatta om du har en, lägg ner en handduk eller bara gå ner på golvet. För extra komfort säger Britt att du kan rulla upp en handduk för att vila huvudet på eller placera dig under ryggen.

  1. Lägg på ryggen med dina ögon öppna eller stängda (vad du än föredrar!). Britt tycker om att få henne bum bredvid väggen och kasta benen upp på den. “Det kommer att hjälpa alla spänningar och blod från benen dräneras tillbaka”, säger hon. “Det är ett verktyg för människor som arbetar mycket på sina fötter.” (Som sagt, någon gör middag!)
  2. Var stilla!
  3. Nästa sak att göra är att märka ditt andetag, säger Britt. Hon tycker om att långsamt räkna till 10 medan inandning och utandning, med varje steg räkna som en tick. “Vi har massor av viktiga rytmer i vår kropp – en av dem är andetag och den coola grejen är att vi kan styra den. När jag har mina oroliga ögonblick ger räkningen mig den känslan av kontroll. Det ger hjärnan något att göra så kroppen kan släppa. “

Fem eller 10 minuter är fantastiskt, säger Britt, men även om du bara kan klämma om några minuter får du den avkopplande, återställande fördelen.

Och om du gör det tillräckligt länge kommer alla säkert att dyka upp.

Har du någonsin slutat tänka på hur mycket tid i köket är bortkastat att vänta? Väntar på kaffe att brygga, vatten att koka, ugnen för att förvärma, eller folk att komma till middagsbordet, lägger allt på. Samtidigt har många av oss inte tillräckligt med tid att träna. Eureka! Varför inte släppa några viktiga mini-träningspassar i dessa lulls? Vi pratade med experter för rekommendationer om några verkliga övningar du kan göra i minsta köket utan någon speciell utrustning som behövs.