Delicious & Nutritious Meat Alternative: Soy Curls

Har du hittat sojakräm än? Om inte, måste du – oavsett om du är vegetarian eller inte. Dessa sojaskräm är inte din mammas texturerat vegetabiliskt protein, det är säkert. De är snygga och läckra och väntar bara på din nästa lunchsallad eller BBQ-smörgåsbehov.

Dessa sojaskräm, som tillverkas av Butler Foods, är gjorda av hela icke-GMO-sojabönor som har kokats, texturerats och dehydratiserats. De innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel och är glutenfria. Du hittar bara sojabönor här!

Innan du använder dem måste sojabönor rehydreras i cirka tio minuter i varmt vatten. Du kan krydda vattnet med kryddor eller bouillon för att ge den neutrala smaken soja lite mer pizzazz. En snabb sauté i lite olja och krullarna redo att gå.

Sojaskräm har en liknande textur som strimlad kyckling och kan användas som köttbyte i något recept där du vill ha lite extra protein. Prova dem i sallader, som våra Sesam-Ginger Soy Curls med Napa Kål Sallad, lägg dem till grytor och stekpannor, eller kasta dem med grillsås för pizza eller en smörgås. Vi har även hört talas om att folk krossade dem för dumplings!

Butler Foods har inte en bred fördelning för sina sojaskrämar än. Vi föreställer oss att detta kommer att förändras när de hämtar popularitet! Just nu kan du hitta dem på många co-op matvaror eller beställa dem på nätet (se nedan).

Har du provat sojaskräm än? Vad tycker du om dem?

Mer om Soy Curls

Butler Foods Soy Curls
Beställ Soy Curls Online: $ 28 för sex 8-uns väskor
Going Vegan: Soy Curls ett nytt och underbart sätt att stöta på växtbaserat protein från den oregoniska

Recept med Soy Curls

Sesam-Ginger Soy Curls med Napa Kål Sallad
Native Bowl’s Grillade Soy Curls från The Oregonian
Sesam Soy Curls med Asparges och Quinoa från VeganYumYum

Relaterad: Köttbyte: Kärlek ‘Em eller Hate’ Em?

(Bilder: Leela Cyd Ross)