CoffeeCSA povezuje poljoprivrednike i piće u kavi

Tražite svježe prženu, organsku i pravednu trgovinsku kavu koju možete istinski vratiti farmeru? Kroz novu kavu CSA – prikladno nazvan CoffeeCSA – možete podržati poljoprivrednike malih razmjera u Gvatemali, Nikaragvi, Etiopiji, Peruu i Meksiku i dobiti svoj dio žetve svaki mjesec u godini.

CoffeeCSA je projekt Pachamama, međunarodnog kolektiva 100% poljoprivrednika i kontroliranih zadruga. Njegova 140.000 poljoprivrednika malih razmjera proizvodi kavu koja je zasjenjena, certificirana organska, poštena trgovina i sljedivost.

Poljoprivrednici isporučuju kavu u svoje lokalne zadruge, a zatim se isporučuju u roštilj CoffeeCSA u Kaliforniji. Od tamo, grah se šalje izravno CSA pretplatnicima, koji mogu odabrati podršku određenom proizvođaču ili CSA-selekcionirani poljoprivrednik u mjesecu. (Pretplatnici koji žive u Davisu, Kalifornija, mogu pokupiti svoj udio na poljoprivrednom tržištu; CoffeeCSA planira uspostaviti druge pokupljive web stranice u budućnosti.)

Globalna kava CSA zasigurno širi našu predodžbu o poljoprivredi koja podržava zajednicu, koju općenito smatramo vezom između potrošača i lokalne poljoprivrednika ili drugih proizvođača hrane. Međutim, budući da većina nas ne živi na mjestima gdje se kava uzgaja, to izgleda kao sjajan način prepoznavanja i jačanja globalnih odnosa koje čine naše izbore za hranu i piće.

Jeste li pokušali ovu ili drugu CSA kavu?

Provjeri je: CoffeeCSA.org

povezan: Upoznajte svog farmera kave na Traceablecoffee.org

(Slika: Olaf Hammelburg / CoffeeCSA.org)