Bra produkt: Utvidgning av torvpellets för startande fröer

Torv pucker! Hur visste vi inte tidigare om dessa? Under tidigare årstider startade vi frön i små krukor av smuts och grävde dem försiktigt när de var redo att transplantera. Men det var en enda påse smuts att köpa och hoppa uppför trappan. I år har vi smarta och använda torvpellets.

Dessa Jiffy torvpellets kommer i små säckar med 25 eller så.

Varje pellets är bara en hård platt skiva av komprimerad torv med nät över den.

Sedan lägger du dem i ett plastfack, häll varmt vatten på toppen, och pelletsna utbreder sig i mjuka lilla puckar av våt torv med nätet som håller dem ihop.

Kul, eller hur? Som de expanderande svampvarelserna och formerna blåste du upp i en handfat av varmt vatten när du var sex år gammal.

När torven har expanderat till en liten säck av vad som ser svart smuts, trycker du i 2-3 frön, tampar dem ner och lägger brickan i solljuset.

Här är våra rader av mesclunsalat, betor, gurkor, bönor och rädisor – allt tyst som gro i deras torvpuckar.

När de första småspirorna kommer upp klämmer vi av de svagare som växer i varje pellets och vattnar försiktigt vad som finns kvar när puckarna torkar ut. Då kan de planteras direkt i marken eller i större krukor, vilket minimerar chocken mot de unga plantorna.

Dessa är mycket praktiska och ganska roliga – är det någon som använder dessa för att starta sin trädgård i år? Du kan köpa dessa på vilket trädgårdscenter som helst; en påse av dessa springer ca $ 3. Du kan också köpa dem från onlinebutiken vi presenterade tidigare idag:

• Jiffy Torvpellets, $ 0,10 vardera hos GrowOrganic

Relaterad: City Gardening: Hur hanterar du Messen?

(Bilder: Tro Hopler)