Bra fråga: Vad kan jag laga med en hand?

Här är en sorglig fråga från Emily, som måste laga enhandig en liten stund. Kan du hjälpa henne?

Jag behöver lite hjälp! Jag bröt min handled – självklart på min dominerande hand – och jag har problem med att hitta saker jag kan laga med en hand. Min tumme är helt immobiliserad och kommer att vara i flera veckor. Jag har celiac sjukdom, så det är inte fråga om att leva på takeout.

Vad kan jag göra med en hand? Jag blir trött på frysta tamales från Trader Joe’s.

Emily, det är grovt! Du har våra sympatier. Att bara ha en hand i köket är inte lätt; som vi trodde genom olika receptförslag fortsatte vi att komma fram emot problem.

Det första du bör göra är att öva din enhänderiga äggsprickningsteknik!

• Video: Hur man spricker ett ägg med en hand – Det är imponerande när som helst och skickligheten kommer att tjäna dig bra. Äggröra med örter är en bra snabb middag när som helst och de är ganska lätta att göra med ena handen.

Vi tycker också att det här är en bra tid att bli mysig med din ugn. Många stovetopptekniker kräver egentligen två händer, liksom tunga krukor och kokkärl som är svåra att flytta med bara en hand. Det är inte säkert att koka potatis, till exempel i en stor kruka, försök sedan flytta den från kaminen med en hand.

Nej, vi tycker att du borde använda din pannkaka och ugn mycket. Till exempel kan du köpa fiskfiléer och marinera dem i en liten sojasås. Lägg under köttet för en snabb middag. Du kan också göra det med tofu. Prova dessa recept:

• Recept: Ginger och Cilantro Bakad Tilapia
• Bakad Tofu

Och tips här också:

• Hur man lagar en fiskrätt med en hand

Och medan du kanske vill sluta äta Trader Joe’s burritos, sluta inte shoppa på TJs och andra matvaror med ett bra urval av frysta grönsaker. Det är svårt att skära mycket grönsaker med en hand, men TJ har några läckra blandningar av grönsaker, som deras kryddiga gröna bönor och ingefära morötter. Om dessa är okej för att du ska äta, näringsrik, då gör de goda måltider även ensam. Edamame gör också ett bra mellanmål samt fullmjölksyoghurt med sylt eller honung.

OK, det finns idéer från oss. Några tips från läsarna?

Nästa fråga?

Relaterad: Bra fråga: Mat för Candida Diet?

(Bild: Flickr medlem Scott Butner licensierad för användning under Creative Commons)