Bra fråga: Hur man lagrar grönsaker utanför?

Här är en bra fråga från läsaren Dimara, som försöker lagra grönsaker för vintern. Hon frågar:

Det har skett mycket diskussion om urbana rotkällor och till och med bygga din egen om du har en gård. Vi har inte tillgång till en gård eller rotkällare och löper in i en lagringsproblem med våra 5 kubikfotkylskåp vs 20 pund producera vi får från vår CSAs vinterandel en gång i månaden.

Läs vidare för Dimara lagringslösning för alla sina grönsaker, och hennes fråga också.

Jag bad till att lagra mina produkter på eldfloden i en stor, hård plastbehållare med lock och handduk inuti för isolering. Annars än att det kan orsaka brandfara, är det okej? Hur länge kommer min produktion att vara så länge??

Just nu har jag 5 huvuden av grönkål, 3 huvuden av rödkål 4 kohlrabi, 2 ekollon och 10 kg daikonradis. Vädret har varit ganska kallt i NY och jag kontrollerar dem varje dag. Några tips eller information skulle vara bra!

Dimara, det här är bra du försöker lagra dina CSA-grönsaker! Vi lär oss bara om allt detta, eftersom vi försöker lagra en låda med squash och potatis skördad på hösten. Här är våra viktigaste tankar.

• Du vill inte att dina grönsaker fryser. De flesta grönsaker och frukt kommer inte att fungera bra när de är frysta. deras cellväggar kommer att kollapsa när de tinas och vändas till mush. Om det fryser ute, ta med grönsakerna inuti.

• Äpplen lagrar bäst omkring 30 °, och vi föreställer oss att många grönsaker är desamma. Du vill hålla allt så kallt som möjligt utan att frysa.

• Om det fryser ute, föreslår vi en kall hall, en icke-isolerad garderob, eller en källare, om du har tillgång till en.

Vi använder vår sida, som alltid blir väldigt kall eftersom dörren låter utkast! Det är minst 10 grader kallare än resten av huset. Det får förmodligen inte under 50, men vår squash och potatis har stannat ganska färskt. Vi planerar att äta oss igenom dem innan en annan månad går ändå.

Några tips till Dimara??

Mer om att lagra grönsaker och frukt för vintern:
• Snabbtips: Det bästa sättet att lagra potatis
• Hur man lagrar äpplen för vintern
• Återkomsten av rotkällaren i New York Times
• Gumdrop Kaffekrukar och en DIY Root Cellar

(Bild: Flickr-medlem ohindrad av Talent licensierad för användning under Creative Commons)