Bra fråga: Hur länge kan jag lämna smör ut?

Här är en bra läsare fråga som vi ofta har funderat på:

Är det säkert att lämna smör ut ur kylskåpet i en smörskål i några dagar? I kylskåpet är det bara för svårt att sprida men jag vill inte äta det efter att det har gått illa. Hur länge är för lång?

Denna fråga är föremål för många olika åsikter. Många kockar säger att de inte skulle röra smör om det har varit ur kylskåpet mer än en timme eller två; andra lämnar det i upp till en vecka. Vi fann att officiella USDA-riktlinjer antog att smöret skulle vara kylt och bara mjukat “tio till femton minuter” före användning. Vilket är bra och bra för dem som gillar smöret kallt och hårt, men vi tycker om våra mycket mjuka och spridda! Är det bra att lämna ut det på disken för att mjukna?

Smör är gjord av pastöriserad mjölk, så risken för bakterietillväxt är relativt låg i färskt smör. Dessutom finns det ett lågt vatteninnehåll i smör, och ofta tillsätts också salt, vilket också hämmar bakterier.

Den mer omedelbara frågan är svaghet, där smöret utvecklar en smak och lukt. Smörets hastighet kan vara mycket reducerad genom att alltid täcka smör som lämnas ut för att mjukna. Du vill ha så liten luft i kontakt med smöret som möjligt.

Ett av de klassiska sätten att bevara smör vid rumstemperatur är den franska smörhållaren. Det håller smöret i en liten kruka nedsänkt i kallt vatten. Du kan säkert lämna den ut på disken för kallt men ändå fullständigt smörjbart smör.

• Butter Bell Crock, $ 19,95 på Butter Bell

I slutändan kan vi inte berätta exakt hur länge du kan lämna smör ut. Vi har inga problem med att lämna smör för att mjuka så länge det är vältäckt. Det brukar inte ta oss mer än ett par dagar att gå igenom en pinne ändå! Vi har aldrig haft rancid smör på den tiden. Men om du är orolig för friskhet och bakterier, skulle vi föreslå att du använder en fransk smörhållare för mjuk men ändå coolt smör.

Här är ett mer svar på frågan från MU-förlängningen:

• Min familj lämnar smöret ut på disken.

(Till alla goda frågor)
Nästa fråga?

(Toppbild: Tro Durand)