Biste li naručili meso online?

Kao blagdanski poklon prošle godine primili smo nekoliko kilograma pre-oblikovanih i zamrznutih hamburgera naručenih od online tvrtke. Puno ih uživamo, a sad kad smo došli do naših posljednjih nekoliko, razmišljamo hoćemo li naručiti više. Jeste li ikad naručili meso online??

Postoji nekoliko problema s kojima smo razmatrali – prvenstveno troškove, pitanja zaštite okoliša i praktičnost.

Trošak je vjerojatno najveći faktor. Pregledali smo naručivanje od tvrtke Omaha Steak Company i čini se da možete dobiti dobar posao ukoliko ste pogodili jednu od svojih prodajnih mjesta ili ako možete kupiti u velikom rasutom stanju. Inače ćemo izračunati da ćemo završiti plaćati dva ili više puta što ćemo platiti za isti meso u trgovini.

Okolišno, dva su pitanja koja treba uzeti u obzir – obje zajedničke riffove iz lokalnih i organskih pokrova hrane. Jedan od njih je ekološki i ekonomski trošak za prijevoz ovog mesa na velike udaljenosti (u ovom slučaju, od Nebraske do Massachusettsa), a drugi je naša želja za kupnjom mesa iz uzgajališta koja prate etičku praksu u podizanju stoke.

Možda ćemo biti spremni kupiti lokalno čak i ako nije organski ili kupiti organsku čak i ako se mora isporučiti. Ali ako to nije, to nam postaje veliki zastrašivač.

I konačno, dolazimo do čimbenika pogodnosti. Oh, divna praktičnost! Tako je lijepo povući hamburger iz zamrzivača ujutro i znati da će večera biti jednako jednostavna kao i pržiti s nekim sirom.

Ali stvarno, moramo priznati da smo malo lakši. Nije teško kupiti mljevenu govedinu kako bi napravili nekoliko kolača kod kuće, stavili ih u papir za vosak i držali ih u zamrzivaču za one lijene dane. Ako ih sami napravimo, imamo i veću kontrolu nad vrstom govedine koju koristimo, ostalim sastojcima koji idu u hamburger i veličini hamburgera.

Kupnja mesa na mreži mogla bi imati više smisla za specijalizirane rezove koje nije lako pronaći u trgovini ili ako bacate veliku stranu i želite skupno kupiti. Inače … čini se da smo se upravo razgovarali o kupnji mesa na mreži!

Kakva je tvoja perspektiva?

Povezano: Sigurnost hrane: Je li sigurno hamburgere rijetke??

(Slika: Emma Christensen za Kitchn)