Bananer: The New Buttercream

(Bildkrediter: Jessica Goldman Foung)

En av mina största matförändrande stunder involverade en banan. Ny glutenfri och skyndsamt in i världen av specialdietlagning, jag såg som en kvinna på tv blandade en blandning av frysta bananbitar, vaniljkstrakt och ett stänk av mjölk. Det var det. Och ta-da gjorde hon en vanilj milkshake utan glass. På under fem minuter. Sinne. Blåst.

Sedan den ödefulla dagen har jag upptäckt mer av banans talanger bortom splittringar.

(Bildkrediter: Jessica Goldman Foung)

Som de flesta veganer vet, gör bananer ett utmärkt bindemedel i bakning, som fungerar som ersättning för ägg eller hemligheten till klumpig granola. Dess krämiga konsistens, när mashed eller blandad gör pannkaka smeten och eggnog utan mjöl eller grädde. Med en liten tid i frysen och smält choklad blir de bon bons. Och när den hålls i skalen och insvept i folie är det lösningen för graham cracker-free s’mores.

Men här är ett nytt knep för banan: smör-mindre grädde frostning.

(Bildkrediter: Jessica Goldman Foung)

Banan Buttercream

Tydligen med tillräckligt med tålamod och pulveriserat socker kan du göra en smörgås glasyr för kakor, kakor och naturligtvis bananbröd.

Ta bara två overripta bananer (eller rostade för extra smak) och använd en gaffel för att krossa dem tills de är gräddiga. Börja sedan lägga till pulveriserat socker en kopp i taget, blanda med en hand-mixer på högt. Efter ca 3 koppar bör bananblandningen vara tjock och klar att användas.

(Bildkrediter: Jessica Goldman Foung)

Nu, om den bananisen Magic One-Ingredient Ice Cream 5 sätt – Jordnötssmör, Nutella och More

(Bildkrediter: Tro Durand)


Gamla Ingredienser, Nya Tricks

Som någon som ständigt gör över disken för kost och hälsobehov, är jag van att använda total kreativ licens när det gäller mat. Och den goda nyheten är att vi redan bor i en kulinarisk värld där zucchinis kan vara nudlar, betor kan vara chips och gurkor kan fungera som baguetter. Så över dessa fem dagar, låt mig vara din guide då vi dammar bort några vanliga föremål från produktens gånggång och ger dem en chans att visa upp lite. Det är en övning i receptbefrielse (inte begränsningar) som inte bara kommer att lätta upp de äta vanorna utan också ge gamla liv till gamla favoriter.

Så om du försöker gräva gluten, sockret eller bara en byxestorlek det här året, låt oss glömma pantsättning för att ta på sig en ny diet. Och låt oss lova istället att bryta några regler och lära en handfull gamla ingredienser några nya knep.