Artisanal Glutenfri Matlagning av Kelli och Peter Bronski

Här är din one-stop-butik för glutenfri matlagning och bakning. Frukost, lunch eller middag – du är täckt. I Artisanal Glutenfri Matlagning ger Kelli och Peter Bronski oss en samling recept som bevisar att det går glutenfritt inte att offra favoriter eller bra smak.

Snabb fakta

Vem skrev det: Kelli och Peter Bronski

Vem publicerade det: Experimentet

Antal recept: 275

Recept för just nu: Fransk toastgryta, kanelstrumpor, grisar i en filt, köttfärsarnas lasagne, ciderbacon-kyckling, bröstspiror och Tofu-Fried Rice, matlagade sockerkakor, kokosnötter, pumpa Pie, Dessert Crepes

Andra höjdpunkter: När du plötsligt står inför en glutenfri diet är det lätt att känna att dina matalternativ har krympt ner till en handfull oinspirerande rätter. Kelli och Peter Bronski avvisar det begreppet helt och ger recept efter recept som bevis för motsatsen. Inte bara ger de de förväntade glutenfria versionerna av bröd, kakor och kakor, men de innehåller dussintals måltider och desserter som är naturligt glutenfria.

För alla sina glutenfria bakningsrecept använder författarna sin favoritblandning av brunt rismjöl, sorghummjöl, majsstärkelse, potatisstärkelse, potatismjöl och xantangummi. De föreslår att man blandar upp en stor sats och använder denna blandning för allt från smörgåsbröd till pajskorpa.

Jag uppskattar också hur författarna påpekar i varje recept vilka ingredienser måste dubbelkontrolleras för gluten. Någon som är nyligen glutenfri eller som inte är vana vid matlagning för människor på en glutenfri diet skulle inte nödvändigtvis tänka på att kontrollera saker som bacon eller kycklingsbuljong för gluten. Denna bok hjälper oss att lätta oss i glutenfri tankesättning när vi lagar mat.

Vem skulle tycka om den här boken? Människor på en glutenfri diet, särskilt människor som är nya på kosten.

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel, eller Amazon: Artisanal Glutenfri Matlagning: 275 Smakfulla, Recept från hela världen av Kelli och Peter Bronski

Besök Kelli och Peter Bronskis hemsida: No Gluten, No Problem

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.

(Bilder: Emma Christensen)