Är det OK att sätta kvar kvar i kylskåpet medan det fortfarande är varmt?

Om du undrar om rätt sätt att placera rester i kylskåpet är du inte ensam. Detta kan väl vara en av de stora diskussionerna om köket! Vissa insisterar på att rester måste behållas ur kylskåpet tills de når rumstemperatur medan andra ser inga problem att sätta dem i kylskåpet medan de fortfarande är lite varma (och kanske är det ännu bättre).

Så vem har rätt? Är en metod säkrare än den andra, eller spelar det ingen roll?

Det finns några olika saker att tänka på – nämligen livsmedelssäkerheten hos dina rester och livsmedelssäkerheten i maten i ditt kylskåp.

Låt oss börja med säkerheten för dessa rester. Enligt Deirdre Schlunegger, VD för Stop Foodborne Illness, har maten cirka två timmar vid rumstemperatur innan bakterier kan börja växa. Helst vill du hålla maten vid temperaturer på 165 ° F eller högre – eller ta det i kylskåpet så snart som möjligt.

Yup, du läste det rätt – Så snart som möjligt.

Faktum är att Schlunegger inte bara får rester i kylen och stat utan också får mat till en säker temperatur – 40 ° F eller lägre – genom att lagra dem i ett lager som inte är mer än två inches djupt. “Ju mindre delstorleken desto snabbare blir det,” förklarar hon.

Men du måste också överväga säkerheten hos andra livsmedel som redan finns i ditt kylskåp. Om du lägger mycket varm mat (tänk: soppa eller varm sylt) i kylskåpet kan det få kylskåpets temperatur upp till farligt varma nivåer.

Självklart lägger du förmodligen inte stora sopptoppar i ditt kylskåp, eller hur? Du kan också förbättra eventuella problem genom att använda lufttäta behållare och se till att det finns utrymme runt behållarna så att kall luft kan cirkulera fritt.

  Rød, kløende, skrælende hænder? Kunne være Butternut Squash Dermatitis

Det rätta sättet att lägga kvar i kylskåpet

Om du inte hanterar stora mängder mycket het mat, är det bäst att sätta bort rester medan de fortfarande är färska och säkert inom det två timmarsfönstret.

Mer om Leftovers

  • 10 av våra favoritförvaringsbehållare för återhämtning
  • 5 saker att veta om återstående och livsmedelssäkerhet
  • 5 Vänstervänliga Recept som hjälper mig Mästare Weeknight-middagar

Detta inlägg publicerades ursprungligen 2010 och var en bra fråga från vår läsare, Nina.