7 savjeta za jelo više povrća od ljudi koji jedu uglavnom biljke

(Slika: Erin Gleeson)

Čak i za nekoga tko je obožavatelj povrća, mislim da pokušavam jesti dovoljno osjeća više kao posao nego što bi trebao. Češće nego ne, na ručak i večeru završavam zalijevanje istog starog zelenog salata ili pržene povrće, što može biti prilično dosadno.

Stoga sam posegnula za nekoliko blogera i pisaca hrane koji troše svoje dane jedući uglavnom povrće za neke savjete o tome kako ne samo jesti više povrća, nego i učiniti još ugodnijim da to učinite.

1. Držite hladnjak opremljen.

“Ne možete jesti povrće koje nemate”, kaže Clotilde Dusoulier, iz hrane blog Chocolate & Zucchini. “Dobivam košaru povrća isporučenu svakog ponedjeljka od lokalnog proizvođača, što znači da započinjem tjedan s obilnom i raznovrsnom opskrbom sezonskog povrća. Moj cilj je koristiti sve do nedjelje navečer kako bi napravio mjesta za novu ponudu ponedjeljka u mom malom pariškom hladnjaku. ”

2. Pokušajte s novim povrćem.

“Uvijek sam uzbuđen zbog kušanja novih i različitih vrsta proizvoda”, kaže Samin Nosrat, stručnjak za kuhanje i hranu. “Preporučujem da se pretplatite na CSA kao najjednostavniji i najisplativiji način kako biste se izbacili iz vaše zone za proizvodnju udobnosti. Bit ćete izloženi svim vrstama novih stvari tijekom sezone ili godine.”

To je tako lako pasti u rutu kada je u pitanju ono što povrće kupiti. Umjesto toga, pokušajte isprobati nešto novo ili jednostavno nešto što rijetko kupite.

Proljetni recept: mrkva od mrkve Fettuccine

(Slika: Erin Gleeson)

3. Uštedite vrijeme za pripremu.

Istina je da povrće zahtijeva malo više pripremljenosti od, recimo, velikog komada odrezaka, ali ako možete izrezati malo vremena na lijeni vikend poslijepodne da biste dobili ispred prep, to će učiniti korištenje povrća tijekom zauzet tjedan da je mnogo lakše. “Pripremite, pripremite se, pripremite se Kad god imate malo dodatnog vremena, prijeđite na pripremu za pripreme za sljedeće obroke ili dva. Možda je to ljuštenje i rezanje mrkve, obrezivanje škampa ili pranje i sušenje špinat – sve što možete učiniti kako biste lakše i brže pripremili kuhanje i jesti to povrće kad ste gladni i umorni! ” kaže Dusoulier.

4. Koristite svoj ubod.

Erin Gleeson, iz bloga Šume i kolačića s istim imenom, stalno razmišlja o tome kako povećati potrošnju vegetacije u njezinoj kući sada kada ima malu djecu. “Volim miješati vrpce tikvica i mrkve u tjesteninu”, kaže ona. Povrtna pilinga olakšava stvaranje dugih vrpci koje oponašaju oblik dugih tjestenina poput linguine ili fettuccine, tako da ćete se naći kako ih obojiti zajedno u zaraznim ubodenima.

Nabavite recept: Mrkva od riže Fettuccine

Salamona Lyonnaise

(Slika: Sara Kate Gillingham)

5. Pojedi salatu za doručak.

Ditch žitarica i napunite jutarnju zdjelu umjesto povrća. “Ja sam sve o salati za doručak kao način da se pakira više povrća u moj dan”, kaže Nosrat. “Djelomično sam na svjetlu, hrskavih salata poput sitnih dragulja i frisée, ali to stvarno nije važno. Počnem od svega što imam, a zatim se gomilam onoliko povrća i hrskavih stvari koje mogu prije nego što radim u nekim dimljenim lososa ili pastrve, ili osam-minutnog jaja, a djelomično sam i na kremaste zavjese, kao što su jogurtićni oblačenje, tahini odijevanje ili miso-senfski preljev, i otkrili su da je posuda za pripremu spremna za jelo u hladnjak čini cijelu salatu-za-doručak stvar povjetarac. ”

Velika salata poput ovoga ne samo skokovi – pokreće vašu dnevnu potrošnju povrća, ali je također dovoljno srdačna da vas zadovolji sve dok se ne pojavi ručak.

6. Zagrljaj rižine cvjetače.

“Čak će i moj skoro 2-godišnjak jesti”, uzvikne Gleeson. Ako još niste kušali cvjetača, sada je sjajna prilika. Pulsiranje cvjetova u procesoru za hranu brzo ih pretvara u komade veličine riže koje se kuhaju tako da budu svjetla i pahuljice poput samog zrna. Vrlo je jednostavno napraviti kod kuće, ali nema srama u tome što je lako izaći, poput Gleesona. “Kupujem već napunjene vrećice sirove na Tradera Joea i promiješaj ih pržiti maslacem i maslinovim uljem, a zatim pomiješaj s kuhanim orzo ili quinoa i pinjolima kako bi stvorio pilaf.”

Nabavite recept: Riža s narančinom rajčicom

7. Kada je u nedoumici, spiralizirajte je.

Ne izgleda kao da trend spiralizatora ide bilo gdje, a to nije loša stvar, jer to je jednostavan način za dodavanje uzbuđenja na povrće. “Jedući takve mrkve je zabavnije”, kaže Gleeson. Spiralizirajući tikvice, repa, mrkve, pa čak i korijen brokule pretvara ih u duge, dvostruke “rezance” koje su definitivno mnoštvo.