7 saker jag lärde mig om att äta bättre från Reddit

Namnlösa bara om någon subkultur, fandom, hobby eller nischobsession, och det finns troligt utrymme för att prata om det på Reddit. Den massiva online-diskussionsplatsen för närvarande värd över en miljon diskussionsgrupper (känd som subreddits), fokuserad på nästan alla ämnen eller intressen du kan tänka dig. Ämnet av mat ensam omfattar subreddits man kan förvänta sig (tänk på att äta budget, nybörjare tips och grillning), tillsammans med många fler du förmodligen inte skulle vilja (som utrymmen för passionerad snabbmat debatt, dusch öl uppskattning och “avokadoerna borta vild “för att nämna några). Medan Reddits “brödkocksgemenskap” har fått en dålig rap för grova, bachelor-värdiga mathackar, finns det gott om hälsosam diskussion om hälsosamare ätning – du behöver bara veta var du hittar den.

Jag snubblade först i världen av mat, fitness och hälsosam ätning på Reddit för några år sedan, när jag började en vanlig träning och kände mig tvungen att lära mig allt jag kunde. Som någon som regelbundet sätter ner öl med min pizza och skulle kunna dö för att försvara min kärlek till en säck full av fuktiga ångade Krystal-hamburgare, är jag verkligen ingenstans nära en näringsexpert – men några år präglade den kollektiva encyklopediska kunskapen som delas i några av Reddits hälsofokuserade samhällen har beväpnat mig med gott om receptidéer, en ny förståelse av makron och portionering och en nyfundad kärlek till konserverad tonfisk i olivolja. Här är några tips, tricks och akronymer som jag har väckt under vägen.

1. Först och främst betyder “hälsosam” något som är annorlunda för alla.

Och vad din definition än är, hittar du förmodligen dess motsvarande stam på Reddit. Den som hoppas från en trendig diet till nästa vet att inget enda sätt att äta är one-size-passar-allt. Reddits nutrition forums mångfald återspeglar det. Från högprotein, lågkarbo ketogena publiken till viktvaktare hängivna till människor som fastidiously räknar kalorier (det är CICO, eller “kalorier i, kalorier ut”), det finns nästan säkert en grupp av Redditors handels tips, byta recept, och erbjuder stöd.

Personligen försöker jag integrera några av dessa principer i en mest intuitiv hodgepodge av en diet (när jag inte scarfing down pizza anyway) så att kunna tipsa för högproteinbiprodukter från r / Paleo tillsammans med recept för mer växtbaserad äta i r / vegetarian är som att ha en hel värld av näringsrik rådgivning vid mina fingertoppar.

10 enkla sätt att snacka på hårdkokta ägg

(Bildkredit: Lauren Volo)

2. Alla har sina “hemliga vapen” som de håller lagrade i sitt kök.

Naturligtvis är detta lite annorlunda för alla baserat på deras näringsbehov och livsmedel, men efter att ha läst de specifika ingredienserna har kultföljder i vissa cirklar av Reddit på grund av deras bekvämlighet och deras näringsprofil blev många av dessa föremål häftklammer i mina eget skafferi.

För mig är de här sakerna saker som konserverad tonfisk, hårdkokta ägg, grekisk yoghurt, stallost och ja, Halo Top ice cream.

Nuförtiden brukar jag hålla några tenn tonfisk i oljekolja i mitt köksskåp hela tiden. Blandat med mashed avokado, salt och ditt urval av krydda, det är en död ringer för tonfisk sallad (sans mayo). Och när det kombineras med tärad rödlök, en burk vita bönor och en pressning av citronsaft, gör den en perfekt kyld bönelsalad för att hålla i kylskåpet för snabba måltider.

Jag har alltid haft kockost på egen hand, men gott om Redditors fixar det med tomat och svartpeppar för ett smakligt mellanmål, eller färska bär och honung för en söt tandfix som packar en överraskande mängd protein för antalet kalorier. Och inget slår en skål med hårdkokta ägg i kylskåpet, redo att gå: Jag ser det som det ultimata bärbara mellanmålet. (Jag gillar mina saltade och dammade med en nypa svartpeppar, rökt paprika eller etiopisk berbere.)

(Bildkrediter: Stocksy)

3. Oavsett vad ditt val av kost är, planering är allting.

Det här är kanske en av de första sakerna som mest fitness och nutrition Redditors kommer att berätta för dig. Om du vill bli framgångsrik för att söka en hälsosammare diet handlar det om att ställa dig själv för den framgången – speciellt om du samtidigt balanserar andra livs krav som skolan, jobbet eller matar din familj.

Matlagning i bulk och mätning av enskilda portioner säkerställer delkontroll och förhindrar spontana lunchutflykter eller sista minuten-grottor till UberEats leveranser. Om måltidsplanering inte är din sak, se till r / MealPrepSunday, en hel gemenskap (med kvartmiljonabonnenter!) Byta tips för de mest provade och sanna matlagringsprodukterna, bästa praxis för frysning, och förstås , bilder av deras egna stora måltidspreparat som vanligtvis inspirerar mig att gå av soffan och sätta min långa spis till jobbet.

12 En-Ingrediens sätt att jazz upp vanlig yoghurt

(Bildkredit: Lauren Volo)

4. Förstå kaloriintag och makroavbrott kan vara till hjälp – och inte så komplicerat som det låter.

Det här är inte allas väska och för vissa kan det ta lite glädje att äta, men det finns en anledning att spåra ditt matintag fungerar. Även om du inte har bestämt dig för att beräkna kalorivärdet av allt du äter, har du en övergripande förståelse av näringsmakroer – det vill säga ditt gram-för-gramintag av protein, kolhydrater och fett – har visat sig vara till stor hjälp för en mycket fitness Redditors, särskilt de som gillar att nörda ut på mätvärden. Det finns mycket användbar information om dessa subreddits om att bestämma rätt förhållande för din kropps- och aktivitetsnivå, spåra den (med hjälp av appar som MyFitnessPal) och faktiskt uppfylla de dagliga målen.

En vanlig fråga om kvinnornas r / XXFitness-forum handlar vanligtvis om hur man ökar sitt proteinintag utan att äta massor av extra kalorier. Därmed förstod jag förälskelsen för ovannämnda klammer som hårdkokta ägg och högkvalitativa grekiska yoghurt. Och när du undersöker detta kan du till och med komma inse att du faktiskt borde äta mer. Det kan låta för bra för att vara sant, men vissa Redditors finner att efter att ha klivit till en godtycklig lågkalori diet och dramatiskt ökar sin fysiska aktivitetsnivå, gör de faktiskt sina egna kroppar en missnöje genom att hindra muskeltillväxten.

Här är 10 bilder av dina dagliga rekommenderade portioner av frukt och grönsaker

(Bildkrediter: Tro Durand)

5. Korrekt eyeballing delstorlekar är en konstform, men en du kan lära dig.

Oavsett om du är Paleo, vegan, lakto-ovo-vegetarian eller något annat, förstår du ordentliga delar nästan alltid att spela i friskare ätning. Till exempel, jag är en 5’0 “kvinna, så mitt dagliga kaloriintag (och därmed storleken på vad som står på min tallrik) kommer att se annorlunda ut än min 6’5” make. (Trots det inneboende roligt att matcha hans pizzaintagskiva för skiva.)

För mig är samhällen som r / 1200isplenty eller r / 1500isplenty verkligen upplysande. Trots att 1200 kalorier om dagen fortfarande är lite låga efter min smak är det väldigt praktiskt att se hur en daglig kaloriavbrott faktiskt kan se ut från frukost till efterrätt till alla måltider och mellanmål däremellan. Oavsett vad ditt personliga kaloritröskelvärde är, kan du få en bättre förståelse för hur dina egna tallrikar kan stiga i jämförelse med att en visuell representation av ett balanserat kaloriinnehåll sprids ut under en dag.

24 färgglada Medelhavsrecept att känna sig bra om

(Bildkredit: Andrea Bemis)

6. Du hittar alla de friska matlagningshackarna du kan drömma om. Och det finns för många att lista här.

Bland nästan alla dessa forum ger användarna ständigt råd och råd om frågor som “Vad gör jag med all denna kale?” och “Vad är en protein med hög protein som jag kan ta på vägen ut genom dörren?”

Som hemkock har jag hittat gott om receptinspiration, matlagningsstrategi och teknikrådgivning i dessa samhällen.

  • Ett sprinkling av näringsjäst ger en trevlig umami boost till popcorn eller rostad kale, som båda är perfekta, enkla mellanmål för att tänka på dig själv medan du ligger i soffan på soffan.
  • En sked av miso-pasta lägger till salvig djup till varm kycklingbuljong för en middagsmat som känns lite mer betydande än en intetsigande granolabar.
  • En microwaved Trader Joe’s Mahi Burger är en perfekt, proteinrik sallad topping.
  • Några sötpotatis kastade i matprocessorn med gitterbladet ger dig en lätt utgångspunkt för en god frukosthack.

Och om proteinpulver är din sak, finns det ingen brist på tips för att integrera det i efterrätt recept för en pumpad-up brownie eller mugg kaka.

7. Det låter ostlikt, men det finns något att säga för solidaritet.

Utöver recepten, pantryklammer och mathackar erbjuder Reddits nutritionforum något lite mer abstrakt men inte mindre användbart: stöd och inspiration. Även om du bara lurar i dessa kanaler, kan du bara läsa igenom de sätt som användarna jublar varandra, få en att känna sig inspirerad och kanske till och med lite bemyndigad. Och om inspiration saknas kommer mitt hemliga vapen alltid att finnas här.

En snabb bläddra genom det samhället misslyckas nästan aldrig med att jag gör bättre – även när jag dagdrömmer om de Krystals.

Användar du Reddit för att hjälpa till med att äta mer hälsosamt?