7 načina da jedete Low-Carb Keto doručak

Bacon Gruyère jaja bites

(Slika: Joe Lingeman)

Ako slijedite ketogenu dijetu, znate da morate početi paziti na unos ugljikohidrata od trenutka kada se probudite i pripremite svoj uobičajeni doručak. Iako neka standardna jutarnja zbirka nije prikladna za low-carb dijetu, mnogo je toga. Ovdje su sedam velikih keto-friendly doručak ideje.

Najlakši Low Carb krema palačinke od sira

(Slika kredita: Lauren Volo)

1. Keto palačinke

Palačinke vjerojatno izgledaju bez pitanja o takvoj prehrani s niskom razinom ugljikohidrata, ali prekrasna vijest je da keto-friendly palačinke postoje. Tajna je tijesto koje je uglavnom krem ​​sir i jaja, sa samo malo badema ili kokosovog brašna i prašak za pecivo kako bi se postigao mali lift sa svakim kolačem. Kako bi ih držali uistinu keto, uživajte u njima maslac i bobice umjesto javorovog sirupa.

Nabavite recept: Najlakši Low Carb krema palačinke od sira

Kako napraviti frittata

(Slika kredita: Lauren Volo)

2. Low-Carb Veggie-Packed Frittata

A frittata pakiran sa svim low-carb povrće u vašu čašu ladicu je ozbiljno solid keto doručak. Slobodno dodajte i malo mesa u situaciju, kao što je kuhana isjeckana piletina ili svinjetina, slomljena kobasica ili slanina. Sir je još jedan zgodan dodatak, osobito tvrđi sir poput Parmesana i dobi Cheddar, koji imaju tendenciju da budu niži u ugljikohidrata, ali još uvijek daju okus. Želite obratiti posebnu pozornost na povrće koje koristite. Držite se low carb opcija kao što su brokula ili zelenila i biti strateški o korištenju slatkog povrća poput paprike.

Nabavite recept: Kako napraviti frittata

Jaja zavlače s pršuta i zelenila

(Slika: Maria Siriano)

3. Omoti za jaja

Dok je klasični doručak burrito napunjen jajašima i mesom, neće raditi za prehranu, omotati napravljen od jaja i napuni mesom definitivno je. Ove omotane omotnice mogu se koristiti za držanje samo o bilo kojem punjenju. Ovdje su napunjeni pršutom i vodenom bojom, ali kombinacije poput purice i špinata ili pršuta i rucuke bi također bile velike. Kao što je napisano, ovaj recept sadrži dvije žlice brašna, ali za keto dijetu, odluče za low-carb brašna alternative kao što su badem ili kokos.

Nabavite recept: Obojeni jaje s pršuta i zelenila

Bacon Gruyère jaja bites

(Slika: Joe Lingeman)

4. Bacon Gruyère jaja bites

Jeste li pokušali sa svilenkastim, ukusnim sous-vide zalogajima od jaja i sira od Starbucksa još? Oni su uzvišeni i nevjerojatno keto-friendly. Ali ti ugrizi imaju kultno praćenje, što znači da Starbucks često želi ostati bez njih. Osim toga, oni mogu biti malo skupi. Pa, sada ih možete napraviti kod kuće s mješavinom tijesta i vodenom kupelji za pečenje. Ove dvije pojedinosti pomažu oponašati tu luksuznu teksturu.

Nabavite recept: Bacon Gruyère jaja bites

Jednostavno karfiol Rice Burrito zdjele

(Slika kredita: Lauren Volo)

5. Cvjetnica Rice Burrito Bowl

Burrito posuda izrađena od cvjetača je keto-friendly obrok u bilo koje doba dana. Uživajte u doručku sa svim kuhanim piletinom ili steakom koju možete imati večeru prije noći ili ispržite uz prženo jaje ako nemate ostataka koji leže okolo. Ovaj recept je odlično mjesto za početak – samo preskočite crne grah i kukuruz kako biste ga učinili slabim ugljikohidratima.

Nabavite recept: Jednostavno karfiol Rice Burrito zdjele

Rotkvica i repa riža s prženim jajima

(Slika: Elizabeth Stark)

6. Low Carb Veggie i kobasica Hash

Krumpiri su uobičajeni u većini haseva, ali nikako nisu potrebni za ukusnu. Umjesto toga, umetnite gomilu mesa s kobasicama i low-carb veggies, kao što su tikvice, cvjetača, rotkvica ili rabina brokule. Zatim ga vršite s nekoliko jaja i iskopajte.

Nabavite recept: Rotkvica i repa riža s prženim jajima

7. Classic Bacon + jaja + avokado

Jedan od najvažnijih tradicionalnih doručaka je zapravo jedan od keto-prijateljskih. Također se događa da je nevjerojatno svestran i teško se guma. Kuhajte svoje jaja onako kako vam se sviđaju – pržene, zagasene, krekirane, mekano kuhane – i uživajte u njima uz neku hrskavu slaninu i odrezani avokado.

Nabavite Recepti

  • Kako kuhati Bacon na ploči za pećnicu
  • 14 najvažnijih načina kuhanja jaja

Keto za novorođenče: Znatiželjan o ketogenoj prehrani? Ovaj način života s visokim masnim tlakom, umjerenim bjelančevinama i niskom razinom bjelančevina stavlja vaše tijelo u metaboličko stanje zvanu ketoza, pri čemu gori masnoću umjesto ugljikohidrata kao primarnog izvora goriva. Pročitajte više o tome što je keto i vidite sve Kitchnove pokrivenosti na keto ovdje.