5 Vegansubstitut för ägg i bakning

Vegan Meyer Citronstänger

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Under mina år som vegan höll jag alltid en låda Ener-G Egg Replacer runt för bakning. För det mesta kunde folk inte ens säga att mina kakor, muffins och andra bakverk var ägglösa. Men medan Ener-G är en solid go-to finns det så många fler ersättare som du kan försöka också. I själva verket, även om jag inte längre är en sträng vegan, fortsätter jag att använda äggbyte i någon av mina bakverk.

Här är fem veganska ersättare att försöka.

(Bildkredit: Amazon)

1. Ener-G Egg Replacer, $ 12

Äggbyte är gjord av potatis- och tapiokastärkelse, fritt från ägg, gluten, vete, kasein, mejeri, jäst, soja, trädnötter och jordnötter, vilket gör det användbart för veganer och de som har matallergier. Blandat med vatten gör detta relativt smaklösa produkt ett bra jobb att efterlikna ägg i bakverk som kakor, muffins och några kakor.

  • Hur mycket att använda: Förhållandena på lådan är en bra utgångspunkt men beroende på ditt recept kan du behöva spela lite.

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

2. Linfrö

Finmalt linfrö gör ett utmärkt bindemedel. Det har dock en nutty smak som är bäst reserverad för helkorns bakverk och pannkakor. (Sara Kate använde lin i hennes vegan / glutenfria chokladmuffin, med bra resultat.)

  • Hur mycket att använda: Basförhållandet är 1 matsked av linfrön och 3 matskedar vatten för att ersätta 1 ägg.

(Bildkrediter: Tro Durand)

3. Silken Tofu

Silken tofu är relativt smaklös men det kan göra bakade varor täta, så det används bäst i brownies och några snabba bröd och kakor.

  • Hur mycket att använda: Använd 1/4 kopp puréed tofu för 1 ägg.

4. Baksoda och ättika

Detta är ett anständigt äggbyte för fluffigare bakverk.

  • Hur mycket att använda: Använd 1 tsk bakpulver blandad med 1 matsked vit vinäger för 1 ägg.

(Bildkredit: Kelli Foster)

5. Banan

Banan lägger mycket fukt och lite extra sötma i muffins och kakor, så du måste justera sockerbeloppet i ditt recept. Jag har inte faktiskt använt den här, eftersom jag är allergisk mot banan, men jag är säker på att vissa läsare kan chime in!

  • Hur mycket att använda: Olika källor rekommenderar var som helst från 1/2 till 1 mosad banan som ersättning för 1 ägg.

Jag har också hört att du kan använda chia frön, äppelmos eller till och med mashed avokado i bakverk – har du någonsin försökt? Dela dina egna tips och erfarenheter i kommentarerna.

Uppdaterad från ett inlägg som ursprungligen publicerades januari 2011.