5 Veganskih zamjena za jaja u pečenju

Vegan Meyer Limun Barovi

(Slika: Maria Siriano)

Tijekom moje godine kao vegan, uvijek sam držao kutiju od Ener-G jajača za jaje oko pečenja. Većinu vremena ljudi nisu mogli ni reći da su mi kolačići, muffini i ostala pečena roba manje od jaja. Ali, dok je Ener-G solidan go-to, postoji toliko mnogo više nadomjestaka koje možete pokušati kao dobro. Zapravo, iako ja više nisam striktan vegan, i dalje koristim zamjenske jaja u nekom od mojih pečenja.

Evo pet veganskih nadomjestaka koje treba probati.

(Slika: Amazon)

1. Ener-G zamjena za jaje, 12 dolara

Od krumpira i tapioke škroba, Egg Replacer nema jaja, glutena, pšenice, kazein, mliječni proizvodi, kvasac, soja, orašasti plodovi i kikiriki, što ga čini korisnim veganima i onima s alergijama na hranu. Mješoviti s vodom, ovaj relativno bezobličan proizvod čini dobar posao oponašanja jaja u pečenim proizvodima poput kolačića, muffina i nekih kolača.

  • Koliko koristiti: Omjeri na kutiji su dobra polazna točka, ali ovisno o vašem receptu, možda ćete se morati malo igrati.

(Slika kredit: Apartman terapija)

2. Flaxseed

Fino mljeveno laneno ulje čini izvrsno vezivo. Međutim, ima okus koji je najbolje rezerviran za cjelovite žitarice i palačinke. (Sara Kate koristila je lan u njenim veganskim čokoladnim kolačima bez glutena, s dobrim rezultatima.)

  • Koliko koristiti: Osnovni omjer je 1 žlica lanenog lanenog sjemena i 3 žlice vode za zamjenu 1 jaje.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

3. Silken Tofu

Silken tofu je relativno bez okusa, ali može napraviti pečene robe gustom, tako da je najbolje koristiti u brownies i neke brze kruh i kolače.

  • Koliko koristiti: Koristite 1/4 šalice puréed tofu za 1 jaje.

4. Soda i ocat pečenja

Ovo je pristojna zamjena jaja za fluffier pečene robe.

  • Koliko koristiti: Koristite 1 čajnu žličicu soka za pečenje pomiješanu s 1 žlicom bijelog octa za 1 jaje.

(Slika: Kelli Foster)

5. Banana

Banana dodaje puno vlage i neke dodatne slatkoće u muffinima i kolačima, tako da morate prilagoditi količinu šećera u receptu. Ja zapravo nisam koristio ovo jer sam alergičan na bananu, ali siguran sam da neki čitatelji mogu zvoniti!

  • Koliko koristiti: Različiti izvori preporučuju bilo gdje od 1/2 do 1 pire banane kao zamjenu za 1 jaje.

Također sam čuo da možete koristiti chia sjemenke, jabukovače, ili čak pire avokado u pečene robe – jeste li ikad pokušali? Podijelite svoje savjete i iskustva u komentarima.

Ažurirano je iz posta izvorno objavljenog siječnja 2011.