5 Pogreške koje treba izbjegavati pri proizvodnji veggie hamburgera

Recept: Najbolji Ever Beet i Bean Burgers

(Slika: Emma Christensen)

Izrada domaćih veggie burgers je lukav posao. Nije gotovo jednako tako jednostavno kao oblik mesnatog pita i bacanje na roštilj; postoji nekoliko dodatnih stvari koje trebate razmotriti.

Zaboravite na jedan ili dva ključna koraka, a taj će hamburger pretvoriti u mrvljiv nered, drugi u koji se ugriz. Evo pet pogrešaka koje treba izbjegavati prilikom izrade veggie burgera.

1. Koristite samo sirovo povrće u vašem hamburgeru.

Sirovo povrće, dok je ukusno, ima puno vode. A kad se dodaju veggie burgers, ovo povrće oslobađa svu tu vlagu tijekom kuhanja, što može učiniti za posebno gustih burger.

→ Slijedite ovaj savjet: Razmislite o povrću koje dodajete u svoj hamburger. Veggies – kao što su gljive, tikvice, squash i patlidžan – imaju posebno visok sadržaj vlage i zaista imaju prednost od kuhanja na prvom mjestu. Omogućuje veggies da puste vlagu prije dodavanja u hamburger mix, a također vam daje priliku da ih još više flavorful. Luk također ima koristi od malog vremena kuhanja, kako bi se pospješilo njihov okus.

2. Najprije nemojte kuhati žitarice ili rižu.

Cijela zrna i riža daju vam potrebnu teksturu vašim veggie burgerima, ali iako vaši hamburgeri provode neko vrijeme na roštilju ili ploči za kuhanje, nema dovoljno vremena za kuhanje tih zrna. Umjesto toga, završit ćete s hamburgerima koji imaju malo više križa nego što ste se pregovarali.

→ Slijedite ovaj savjet: Uključite cjelovite žitarice i rižu u smjesu od hamburgera, ali budite sigurni da su kuhani i posve hlađeni prije pripreme hamburgera.

Recept: Crni grah hamburgera s Chipotle Ketchup

(Slika: Kimberley Hasselbrink)

3. Ne upotrebljavajući vezivo za držanje sastojaka zajedno.

Dobar veggie burger nije samo, dobro, povrće – treba vezivo, nešto što će držati sve sastojke zajedno i zadržati hamburger netaknut. Bez veziva, vaš hamburger može se potpuno raspasti i raspasti drugo što udara na roštilj ili kada se ugriz.

→ Slijedite ovaj savjet: Veggie burgeri trebaju čvrsto vezivo kako bi sve zajedno držali. To može biti bilo što od jaja do mješavine mljevenog lana i vode, pšenične klica, krušne mrvice ili zobi.

4. Ne začinite hamburger.

Iako je ovo bitan korak u izradi bilo koje vrste hamburgera, to je posebno važno za veggie burgers jer im nedostaje sadržaj masnoća (okus!) Naći u svojim mesnim kolegama.

→ Slijedite ovaj savjet: Stavite komponente i smjesu od hamburgera dok ga pripremite. Također razmislite o tome da ga degustirate prije stvaranja patties vidjeti ako je potrebno dodatno začin. Konačno, svake strane posadite samo kuhanje.

5. Izrada hamburger mješavine koja je previše mokra.

Mushy veggie burgers daju veggie burgers općenito loše ugled. Prečesto je krivac ovog zločina previše mokrih sastojaka. Da, oni su neophodni za držanje hamburgera zajedno i dodavanje neke potrebne okusa, ali previše tekućina čini za paste-y hamburger koji ne drži dobro zajedno. Osim toga, nema ništa privlačan okusu ili teksturi gustih veggie burger.

→ Slijedite ovaj savjet: Veggie burgers uvijek bi trebali biti “mesni” (u smislu bez mesa, naravno), a ne grickajući. Dodajte stvari poput soja umaka, Worcestershire umaka ili octa za okus, ali budite razborljivi; smjesa bi se trebala osjećati vlažnom, ali nikad mokraću.