5 najboljih voća i povrća za putovanja

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ja sam u doba puno putovanja, ali pokušavam dobro jesti dok sam odskakivala oko zračnih luka i sjedila kroz duga putovanja. Srećom, neke od najuzbudljivijih, prijenosnijih i dugotrajnih namirnica također su najzdraviji: voće i povrće, originalni putnički zalogaje!

Evo mojih pet omiljenih voća i povrća za jelo u pokretu. Preskoči brze hrane i ne brinite o TSA; to su dobre za automobile i zrakoplove.

Imam nekoliko zahtjeva za zalogaje voća i povrća za putovanja. Oni bi trebali biti ukusni sami, a ne samo posuda za humus ili maslac od kikirikija. Ne bi smjeli mirisati mirise (ne banane na zrakoplovu, puno vam hvala) ili previše glasno (nanoseći dječje mrkve na kolegama putnicima jednostavno ne izgleda ispravno).

Dobri zalogaji voća ne bi trebali zahtijevati rezanje, budući da ne želim nositi nož, a iz perspektive sigurnosti hrane, rezani voće i povrće mogu, iznenađujuće, biti ozbiljna luka ne-divljih bakterija. Dobar snack ne bi trebao generirati puno otpada (ljubav trešnje, ali one jame se gomilati). I posljednja, ali ne i najmanje važno, trebali bi biti u redu kad se neprerađuju za dan ili dva.

Ove pet se uklapaju u račun – sve samostalno u peels ili skin, osvježavajuće, a ne previše neuredno.

  1. klementine – Volim nositi klementine ili naranče mandarina na dugim zrakoplovnim letovima; oni su poput spa trenutka u oguliti! Stavio sam ih u kontejner kako se ne bi razbili, a zatim otvoriti za spritz slatkoće citrusa kada se osjeća posebno dehidrirano.
  2. Šećer s graškom – Ovo je bilo otkriće na nedavnom izletu, kad sam se naš suprug i ja zaklanjao kroz vrećicu šećera. Oni su zadovoljavajući i osvježavajuće, s malo slatkoće, i oni će se dobro kucati u ruksaku satima. (I, naravno, ako se možete ušutkati u malom humusu, oni su dobri uz umakanje!)
  3. borovnice – Borovnice su krhke voće, ali volim kako su samozatajne. Mala kutija od njih u mojoj torbici izvrstan je snack za jednodnevni izlet. Oni su izvrsni na sobnoj temperaturi, a njihova sitna veličina ne znači da nema sočnih prskanja.
  4. Cherry rajčice – Poput borovnica, trešnja rajčice treba biti zaštićena u kutiji, ali su kapljice svježine i čudesnog okusa na dugom letu.
  5. Minijaturni papiri – Moj najnoviji putnički snack! Volim ove male paprike koje su se počele pojavljivati ​​u trgovini (izvorno sam ih našao u Costco). Sjemenke unutra su dovoljno male da jednostavno nestaju u svijetlu škripu. Također je dobar s umakom, ali nije nužno!

Jedan od glavnih upozorenja na ove prijedloge: ako putujete u Sjedinjene Države iz inozemstva, vjerojatno nećete moći donositi voće i povrće preko običaja s vama. Sigurno im možete uživati ​​na dugom letu, ali nemojte planirati da ih dovedete preko granice. I to ne ide samo za SAD; mnoge zemlje zabranjuju ulaz svježih proizvoda.

Zato jesti svoje povrće; oni su toliko bolji od one pizza aviona!