5 misstag att undvika när man gör Veggie Burgers

Recept: Best-Ever Beet and Bean Burgers

(Bildkredit: Emma Christensen)

Att göra hemlagade veggie hamburgare är ett knepigt företag. Det är inte så enkelt att bilda köttpatty och kasta det på grillen; det finns några extra saker du behöver tänka på.

Glöm ett eller två nyckelsteg, och den burgeren blir en smula röra den andra du biter in i den. Här är fem misstag att undvika när du gör veggie hamburgare.

1. Använd endast råa grönsaker i din burger.

Råa grönsaker, medan de är läckra, håller mycket vatten. Och när de läggs till veggie hamburgare, släpper dessa grönsaker all den fuktigheten under matlagning, vilket kan göra för en särskilt mushy burger.

→ Följ detta tips: Tänk på de grönsaker du lägger till i din burgerblandning. Veggies – som svamp, zucchini, squash och aubergine – har en särskilt hög fuktighet, och verkligen dra nytta av att lagas först. Det gör att grönsakerna släpper ut sin fukt innan de läggs till burgerblandningen, och ger dig också chansen att göra dem ännu mer smakrika. Lök dra nytta av en liten kocktid först för att mildra smaken.

2. Koka inte kornet eller riset först.

Hela korn och ris lägger på erforderlig konsistens till din veggie hamburgare, men även om dina hamburgare kommer att tillbringa lite tid på grillen eller spisen, är det inte tillräckligt med tid att laga de här kornen. Istället kommer du hamna med hamburgare som har lite mer knäcka än vad du förhandlat till.

→ Följ detta tips: Inkludera hela korn och ris i burgerblandningen, men se till att de är kokta och helt svalna innan du förbereder burger.

Recept: Black Bean Burgers med Chipotle Ketchup

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

3. Använd inte ett bindemedel för att hålla ingredienserna ihop.

En bra veggieburger är inte bara bra, grönsaker – det behöver ett bindemedel, något för att hålla alla ingredienserna tillsammans och hålla burgern intakt. Utan ett bindemedel kan din burgare helt smula och falla ifrån varandra den andra den träffar grillen eller när du biter in i den.

→ Följ detta tips: Veggie hamburgare behöver ett robust bindemedel för att hålla allt tillsammans. Detta kan vara allt från ägg till en blandning av marklinor och vatten, vetex, brödsmulor eller havre.

4. Inte krydda burger.

Medan detta är ett viktigt steg i att göra någon typ av burger, är det särskilt viktigt för veggie hamburgare eftersom de saknar fetthalten (smak!) Som finns i sina köttiga motsvarigheter.

→ Följ detta tips: Krydda komponenterna och burgerblandningen när du förbereder det. Också överväga att prova det innan du formar pattiesna för att se om det behövs ytterligare kryddor. Slutligen krydda varje sida av burgaren precis innan du lagar mat.

5. Gör en burgerblandning som är för våt.

Mushy veggie hamburgare ger veggie hamburgare i allmänhet ett dåligt rykte. Och för ofta är syndaren av detta brott för många våta ingredienser. Ja, de är viktiga för att hålla burgaren tillsammans och lägga till lite välbehövlig smak, men för mycket vätska ger en pasta-y-burgare som inte håller sig bra tillsammans. Plus, det finns inget tilltalande om smaken eller strukturen hos en gräddig veggieburger.

→ Följ detta tips: Veggie hamburgare borde alltid vara “köttiga” (i icke köttfri mening, förstås), inte mushy. Lägg till saker som sojasås, Worcestershire sås eller ättika för smak, men var godtagbar om det; Blandningen ska känna sig fuktig men aldrig fuktig.