5 alternativa glutena za popravak kruha za Dan zahvalnosti

Ljepljiva riža

(Slika: Con Poulos)

Priprema kruha (ili preljev) je takav nezaobilazni prilog zahvalnosti koji je vjerojatno teško za one koji ostaju daleko od glutena da bi ga odustali. I dok definitivno možete zamijeniti kruh bez glutena u svoj omiljeni recept za punjenje, razmislite o prekidu iz tradicije i pokušavajući nešto novo.

Evo pet gluten-free alternativa za punjenje koje su zabavne i zanimljive – samo bi mogao pronaći recept koji je tako ukusna da bi ga ponovno ostatak godine!

Divlja riža, voće i pecan punjenje

(Slika: Christopher Testani)

1. Divlja riža

Divlja riža je takav klasični pada i zimski sastojak da je prirodno na stolu za Dan zahvalnosti. Sirena riža ide jako dobro sa sušenim voćem i orašastim plodovima i ima ugodnu, žvakavu teksturu.

  • Nabavite recept: Wild Rice, voće i Pecan punjenje – Sara Dickerman u Bon Appetu

2. Ljepljiva riža

Neki su kineski restorani kuhali ljepljivu rižu u cijeli piletinu prije nego što ga kuhaju, tako da preljev upija sve one ukusne sokove od piletine. Ova ljepljiva rižnja, mirisna s kineskim kobasicama i gljivama, bila bi savršena utakmica s pečenim puretinom. Ne zaboravite zamijeniti umak od soje sa svojim pšeničnim rođakom, tamarijem.

  • Dobiti recept: Sticky-Rice dressing – Joanne Chang na hrani i vinu

Recept: Quinoa & Winter Squash Pecite

(Slika: Emily Han)

Quinoa

Uključivanje quinoa u ukusnu bočnu jelo zahvalnosti nije tako teško – samo ga kombinirajte s nekim čistim zimskim tikvicama kako biste ga držali zajedno i imate gotovu jelo koja je mirisna s okusima zahvalnosti.

  • Dobiti recept: Quinoa & Winter Squash Pecite

4. Zobeno brašno

Jeste li ikada čuli za klasično škotsko jelo zvano skirlie? To je škotska inačica američkog nadjeva: zobena kaša kuhana je s lukom, začinima, a ponekad bujonom, a zatim punjena u perad ili služila uz roštilj.

  Olutarkistus: Green Gluten-Free Dubbel

  • Nabavite recept: Skirlie (škotski zobena brašna) – Cassidy Stockton u Bobovu crvenom mlinu

Gluten-free Apple-pecan kolača punjenje

(Slika kredita: New York Times)

5. Kukuruzni kolač

Kukuruzno punjenje je klasično južno jelo, a sve dok počnete s kukuruzom bez glutena, ova nadjeva će izgledati, okusiti i mirisati upravo kao i njezin pehar. Krupni komadi kukuruzne kruhove dodaju slatki dodir, a možete ga upariti s voćem, orasima ili bogatim kobasicama.

Recepti za kolač i kolače

  • Kolačići bez glutena – Elizabeth Barbone
  • Gluten-free Apple-pecan kolača punjenje – Silvana Nardone