Recept: Easy Texas Toast

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Pillowy, skarpa och smörgås, Texas toast är grillens svar på vitlöksbröd, redo för att mala upp varje sista bit av brisket eller bönor. Om du aldrig har haft nöjet att äta Texas toast, är det här du kan förvänta dig: Tjocka skivor mjukt vitbröd är belagda på båda sidor med peppery vitlökssmör, sedan är varje skiva rostad eller grillad tills den är gyllene och skarpa. Varje bit har en mjuk, smörig inredning och en knäckt, karamelliserad, garlicky skorpe.

Lyckligtvis behöver du inte resa till Texas för denna härliga toast. Allt du behöver är en mjölkbröd och några köksklammer.

Easy Texas Toast: Titta på videon

Förvärm bakpannan för Crispier Texas Toast

Många grillfogar använder en grill- eller specialbrödrost för att göra Texas toast, men allt du behöver är ett robust bakplåt som värmer när du förbereder brödet. Förvärmning av bakplåten eliminerar också behovet av att vända på toast.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Köp det bästa brödet för Texas Toast

Texas toastbröd (berikat kvadratiskt vitt bröd) är ganska lätt att hitta i syd – både förskivad och i hela bröd. Utanför syd kan det vara svårare att komma fram, så du har två alternativ: Fråga din mataffärsbageri för en oskärmad bröd med vit smörgåsbröd, eller köp en mjuk italiensk bröd och använd det istället. Tjocka brödskivor är vad som ger Texas toast sin unika konsistens, så du vill skära brödet själv.


Easy Texas Toast

Gör 16 skivor

Prep tid: 10 minuter; Tillagningstid: 12 minuter

 • 8 matskedar

  (1 sticka) osaltat smör

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 5 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 1/2 tesked

  torkad persilja

 • 1/2 tesked

  torkad vitlök

 • 1/4 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 1 limpa

  mjukt vitt bröd eller Texas toastbröd (14 tum, 12 ounces)

Ordna ett stativ i mitten av ugnen, sätt ett rimmat bakplåt på stativet för förvärmning och värm ugnen till 375°F.

Smält smöret i en medium mikrovågssäker skål tills den är helt smält, ca 1 minut. Tillsätt olivolja, malet vitlök, persilja, vitlökspulver, salt och peppar och rör om att kombinera. Lägg åt sidan medan du skär brödet.  

Om unsliced, skiv brödet i 1-tum tjocka skivor. Använd ett konditorivaror eller en borste för att belägga båda sidorna av varje skiva med vitlökssmöret.  

Placera brödet på det förvärmda bakplåten i ett enda lager. Baka tills guldbrun, ca 12 minuter. Servera varma.

Receptanteckningar

Grillanvisningar: Värm en utomhusgrill till medelvärme och grilla toast i 2 minuter per sida.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)