Recept: Easy Roasted Vegetable Enchiladas

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Vad skulle några av våra favoritkomfortklassiker se ut om vi bad en nutritionist att ge dem en makeover? I den här serien av recept ser du hur smarta valet runt grönsaker, kött och ost gör en lättare och näringsrikare ta på allt från macka och ost till köttfärs utan att någonsin äventyra smaken.

Enchiladas är en go-to weeknight måltid för mig eftersom de är lätta att montera och har en kort bake tid. Dessa färgstarka enchiladas är fyllda med olika rostade grönsaker och den perfekta mängden ost – precis nog för att det ska vara en tillfredsställande mängd i varje bit – men inte så mycket att du undrar var grönsakerna gick.

Ge Enchiladas en Nutritionist Makeover

Osten

Vi kommer inte att berätta för dig att skära ut alla dessa ost, men eftersom du har ost i enchiladorna, gör vi inte riktigt behöver det på toppen. Istället väljer du denna läckra korianderlime yoghurt sås, som fortfarande ger all den krämighet du längtar efter i enchiladas men för mycket mindre mättat fett. Tillsättning av enchiladorna med en koriander och lime-infuserad sås är ett bra sätt att öka smak utan att lägga till extra ost eller salt i skålen.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Fyllningen

Eftersom dessa enchiladas är byggda kring grönsaker är det värt att lägga till ett extra steg eller två inbyggda smakar. Roasting paprika på spisen är min favorit smak hack. Pepparna utvecklar denna rika smak på några minuter utan att behöva lägga till extra kryddor. Placera bara dina paprika över en gasbrännare och låt flammorna kolla på utsidan av peppar. När peppar är förkolad på alla sidor, placera den i en skål och täcka; Detta gör det möjligt för den kolade huden att skilja sig från resten av peppar, vilket gör avskalningsprocessen snabbt och enkelt.

När potatis och majs har slutfört rostning, släng dem i en skål med sköljda och dränerade svarta bönor, rostad poblano och ost och din fyllning är redo att gå! Du kan förbereda denna påfyllning i förväg – säg, under söndagsmiddagberedningen – och bara montera och baka brickan av enchiladas under veckan.

Gör dina Enchiladas

Låt oss nu prata om rullande processen. Dessa majs tortillor måste vara varma för att kunna rulla dem. Om tortillorna inte har värmts kommer de att bryta och smula. Du kommer att vara ledsen och så kommer din enchiladas! Jag värmer mina på spisen, en i taget, i 10 till 20 sekunder på varje sida. Sedan tar jag det genast, fyll det och rulla det så att sömsidan är vänd ner i pannan.

Denna maträtt är utmärkt att ta med till ditt nästa potluck eftersom det är vegetariskt, nutfritt och glutenfritt. Det kan vara svårt att hitta en maträtt som passar en mängd olika livsmedel, men dessa enchilador är verkligen en folkmassa!


Lätt rostade grönsaker Enchiladas

Serverar 4 till 5

 • För enchiladorna:
 • 1

  medium sötpotatis (ca 6 ounces), små tärningar

 • 1 kopp

  majskärnor, tinas om frysta

 • 2 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 1 matsked

  vegetabilisk olja

 • 1 matsked

  färskpressad limejuice

 • 1/2 tesked

  malda kummin

 • 1/2 tesked

  Chili pulver

 • 1/4 tesked

  cayenpeppar

 • 1/4 tesked

  kosher salt, plus mer efter behov

 • 1/8 tesked

  malen svartpeppar

 • 1

  medium poblano peppar, skalad, fröad och skuren i små tärningar

 • 1

  (15 uns) kan svarta bönor, dräneras och sköljas

 • 1 kopp

  strimlad Monterey Jack ost (ca 4 uns), uppdelad

 • 10

  (6- till 8-tums) majs tortillor

 • 2 koppar

  röd enchiladasås (16 uns), som Frontera Red Chile Enchiladasås, uppdelad

 • För koriander-lime-yoghurtsås:
 • 1 kopp

  vanlig nonfat grekisk yoghurt

 • 1 kopp

  löst packad färsk koriander, plus mer för garnering

 • Fint riven zest av 1 medium kalk

 • 2 till 3 matskedar

  färskpressad limejuice

 • 1/4 tesked

  kosher salt

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F. Rikta en rimmad bakplåt med aluminiumfolie. Placera sötpotatis och majs på bakplåten. Strö med vitlök, olja, limejuice, kummin, chilipulver, cayenne, salt och peppar och kasta för att kombinera. Sprid i ett jämnt lager. Rosta tills sötpotatisen är öm, cirka 30 minuter.

Rosta poblano peppar på toppen av en gasbrännare tills alla sidor är svarta. (Om du inte har en gasbrännare, steka i en 450 ° F ugn efter att sötpotatisarna är klara i 20 till 25 minuter.) När alla sidor är svarta lägger du peppar i en skål. Skydda med plastfolie och låt sitta i 15 minuter till ånga. Gnid bort den svarta huden, ta bort kärnan och frön och skära köttet i små bitar. Överför till en stor skål.

Tillsätt rostade grönsaker, bönor och ost och rör om att kombinera. Värm upp dina tortillor, en efter en i en porslin, eller allt på en gång i en mikrovågsugn så att de inte bryts när du böjer dem.

Sprid 1/2 kopp Enchiladasås i botten av en 9×13-tums bakfat. Arbeta med 1 tortilla åt gången, sprid 1/4 kopp fyllning på den nedre delen av tortillan. Vrid försiktigt upp det och lägg sedan sömmedelen ner i bakfatet. Upprepa med resterande tortillor och fyllning. Häll den kvarvarande enchiladasåsen jämnt över enchiladorna.

Baka upptäckt tills det upphettas genom ca 15 minuter. Placera alla såsingredienser i en matprocessor eller mixer och blanda tills det är smidigt.

Låt enchiladorna svalna i ca 5 minuter. Drizzle med yoghurt sås och topp med cilantro mer om önskat innan servering.

Receptanteckningar

Lagring: Förvara i en lufttät behållare i kylskåp i upp till 3 dagar.

Gör framåt: Enchiladas kan monteras före bakning – lämna bara det bästa lagret av enchiladasås tills det är klart att baka. Täck och kyl upp till 1 dag. Häll den kvarvarande enchiladasås och lägg till 5 till 10 minuter till bakningstiden.