Recept: Broccoli-Cheddar Crackers

Skarpa, ostiga kex är här för att äntligen ge broccoli den snacktid som det verkligen förtjänar. Broccoli gör i sin tur klassiska cheddarkakor ett smart mellanmål som du verkligen kan må bra om.

Lägg till frossen broccoli för smartare mellanmål

Jag är säker på att de flesta av oss skulle hålla med om att vi skulle gärna få mer grönsaker i vår kost. Det kan vanligtvis känna sig lättare sagt än gjort, men det här är en gång det är lätt. Inspirerad av smakerna av broccoli-cheddar-soppa blir dessa krackor direkt ett smartare mellanmål med tillsats av frusen broccoli.

Vi använder frusen broccoli istället för färsk broccoli helt enkelt utan hjälp. Det är en frysfack som de flesta av oss har till hands, men om du föredrar färsk broccoli vet du att det fungerar lika bra i detta recept.

Extra spridda Crackers kräver extra-tunn deg

Dessa kakor är de allra bästa när de är bakade tills de är lättbruna, med en extremt krispig konsistens – och för att komma till den punkt handlar det om hur du rullar ut degen. För de skarpaste krackarna rulla degen tills den är papper-tunn – eller ca 1/8 tum tjock. Jag skulle inte skylla dig om du kom ut linjalen!

(Bildkredit: Brie Passano)

Broccoli-Cheddar Crackers

 

Serverar 6 till 8

 

8 ounces fryst broccoli, upptining

8 uns strimlad skarp cheddarost (ca 2 koppar)

4 matskedar kall, osaltat smör, kubad

1 kopp allmjölk, plus mer för dammning

1/2 tsk kosher salt, plus mer för sprinkling

1 msk isvatten

Kram broccoli med pappershanddukar för att ta bort så mycket av vätskan som möjligt. avsätta.

Placera ost, smör, 1 kopp mjöl och 1/2 tesked salt i en matberedare som är utrustad med bladfästet och puls tills ingredienserna kombineras och blandningen är smula, ca 1 minut. Tillsätt broccoli och puls tills det bryts ner och bara kombineras med övriga ingredienser.

När matprocessorn kör, lägg i isvattnet och fortsätt bearbeta tills degen drar bort från skålens sidor och börjar komma ihop i en boll. Ta bort degen från matprocessorn och dela den i hälften. Vik varje bit i plastfolie och kyl i 30 minuter.

Under tiden arrangera 2 ställen för att dela ugnen i tredjedelar och värma till 350 ° F. Linje 2 bakplåtar med pergamentpapper; avsätta.

Mjölka en ren arbetsyta. Rulla ut en bit degen till ca 1/8 tum tjock, eller något tunnare. Överför degen till ett bakplåt. Använd en konditorivaror, pizzaskivare eller kniv för att scanna degen i form och storlek på krackarna du önskar, utan att klippa hela vägen. Om du vill kan du spruta degen med koshersalt. Upprepa med den andra degen, placera den på det andra bakplåten.

Baka tills kakorna är brunade runt kanterna och på toppen, rotera bakplåten mellan rack halvvägs, 20 till 22 minuter totalt. Låt svalna i ca 5 minuter på bakplåten, avlägsna sedan från pergamentet till ett trådstativ för att kyla helt. När kakorna är helt avkylda, bryt dem i bitar.

Receptanteckningar

  • Gör framåt: Degen kan göras upp till 1 dag framåt och lagras, täckt, i kylskåp.
  • Lagring: Förvara krackarna i en sluten behållare vid rumstemperatur i upp till 1 vecka.

Stylist Credits

  • Matstyling av Barrett Washburne