Recept: Apple Cider Syrup

Om den första hinten på hösten hade nått en burk färsk äppelcider, följt av några cider donuts (skyldig!), Är det dags att ta med äppelcidersirap i ditt liv. Inspirerad av den vattenmelonkaramelsås som jag gjorde under sommaren visar denna säsongssirap alla äppelcider verkligen kan göra.

Koka till vänd cider i sirap

Medan det här receptet innehåller några extra ingredienser för en smakfull smak, kräver vändningens favoritcider i en tjock, hällbar sirap lite mer än någon gång på spisen. Med tanke på att bubbla och koka, minskar äppelciderna tills det förvandlas till en sirap. Vi lägger till en antydan av varmt krydda med tillsats av kanel och ett stänk av äppelcidervinäger för balans. I slutet, en smör klumpas in för kropp och rikedom.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

De många användningarna för Apple Cider Syrup

Håll det här i ditt kök och du hittar ingen brist på sätt att sätta denna äppelcidersirap till god användning. En stapel pannkakor eller våfflor, en skål med ångande havre, eller ens en yoghurtparfait, kommer alltid att välkomna en generös duggregn, men överväga att blanda den i en cocktail eller ett stort glas seltzer för en speciell semesterdrink. Detta gör också en otrolig och unik ätlig present!

Apple Cider Syrup

Serverar 4 till 6

 • 2 koppar

  ofiltrerad äppelcider

 • 1/2 kopp

  packat ljusbrunt socker

 • 2 matskedar

  äppelcidervinäger

 • 1

  kanelsticka

 • Knippa kosher salt

 • 2 matskedar

  osaltat smör

Kombinera äppelcider, socker, ättika, kanel och salt i en medelstora kastrull och koka över medelhög värme, omrör för att lösa upp sockret och saltet. Fortsätt simning tills vätskan har förtjockat något och reduceras till ca 3/4 kopp, 25 till 30 minuter. Ta bort pannan från värmen och rör om smöret tills det smälts och kombineras. Kyl helt innan du använder.

Receptanteckningar

Lagring: Förvara i en lufttät burk i kylskåpet i upp till 1 vecka.