Zašto je potpuno vrijedno imati tjedno čišćenje kuće

Čvrsto vjerujem da bi svatko trebao očistiti nakon sebe – s nekim upozorenjima. Mala djeca? Ponekad je najbolje što mogu učiniti je da se maknu s puta. A ako prošliš određenu dob, zaradio si prekid. S druge strane, moja tri sina, u dobi od 18, 15 i 10 godina, potpuno su sposobna raditi kućanske poslove. I, većinu tjedna, svi radimo ono što trebamo.

No, u ponedjeljak ujutro, nakon što odemo na posao i školu, događa se nešto čarobno: Naša čistačica, Melissa, dolazi nekoliko sati kako bi očistila kuću. Nije jeftin, jer mi je važno platiti ono što bih prihvatio da obavimo isti posao, ali dolazak doma u pjenušavoj kući u ponedjeljak navečer vrijedi svaki peni. Evo zašto.

6 razloga plaćanja čistač kuće je potpuno vrijedan Internet

1. Kućni čistač nas prisiljava da ga zadržimo zajedno.

Nemamo domaćicu, nekoga tko sve to radi, sve do presavijanja i odloženja svih čarapa. Kao što je lijepo kao što zvuči, plaćati nekoga da se brine o nama s punim radnim vremenom je sigurno izvan našeg raspona cijena.

Ono što radimo je čišćenje teških stvari. A to znači da je noć prije Melissa, kuća mora biti uredna, sa svime na njegovom mjestu, tako da ništa ne stoji na putu stvari koje trebaju dobro čišćenje.

Ako ne bi došla, tko zna koliko bi to bilo neuredno? Mi! Ja! Bilo bi vrlo, vrlo neuredno.

2. Lakše je uključiti obitelj.

Imam tri sina, jedan muž i jedan pas u kući, i bez Melissa je vrlo vjerojatno da će mi većina čišćenja ili zagušljivanja pasti. Melissa nam olakšava dijeljenje odgovornosti jednako. Još uvijek moram malo nagaziti, ali samo tražim od ljudi da se očistite nakon njih, i teško je raspravljati s tim. (I prije nego što skočite na moju djecu: oni su zapravo dobri u čišćenju, ali djeca su, i ne vole to raditi više od ostalih, pa moram nagnuti. s druge strane, možete se slobodno sramiti malo.)

3. Dobivam više vremena na kućnim poslovima koje uživam, poput kuhanja i glačanja. Da, glačanje.

Kuhanje je zabavnije od mopinga, glačanje je zabavnije od kreiranja kreveta, a organiziranje kabineta zabavnije je od usisavanja – barem za mene. Plaćanje Melissa da učini ono što uživam najmanje čini vrijeme koje provodim radi ugodnijih stvari. (I, da, volim željezo ili barem ne mrzim. Obično gledam film ili nadimam se Stvarne domaćice, koji slučajno nikada ne glačaju, dok se glačalo u petak navečer. Zabavno sam!)

(Slika: Chutima Chaochaiya / Shutterstock)

4. Ne trebamo donositi odluke o čišćenju zaliha.

Nikada ne znam što da se u prolazu za čišćenje. Pa, to nije sasvim točno. Dolazim na marke koje su koristili moji roditelji, kao što su Pledge, Windex, Bon Ami i Soft Scrub. Ali onda se brinem da trebam kupiti prirodnije verzije. Ali onda ne rade. I saznam da su neki od onih starih škola marke prilično blizu onih prirodnih. Ili kupim crijep za čišćenje, ali istječe i zaboravim ga zamijeniti dok toalet ne prelazi i to nam je potrebno.

Melissa donosi sve svoje zalihe, činilo se da dobro rade i oni dobro osjećaju miris. Iako očigledno držimo sredstva za čišćenje za dane između njih, oni se ne izlaze vrlo brzo, a rijetko sam ostao bez njih. uraa!

5. Ponedjeljak se osjeća kao svježi početak.

Prije Melissa, Alice je očistila našu kuću. Došla je srijedom, jer je sredinom tjedna čistoće izgledalo kao lijepa ideja i moji su roditelji imali sredstvo za čišćenje kuće srijedom.

Ali ponedjeljak je mnogo bolji! Dolazeći kući u čistu kuću i kuhaju nešto što volim, a zatim sjedi za stolom govoreći o tjednu koji me unaprijed čini sretnim. Osjećam se kao produžetak opuštajućeg vikenda. Bez obzira što se dogodilo prošlog tjedna, bez obzira koliko je vikend bio zauzet, ponedjeljak je novi dan. Dolazeći kući malo svjetlucanja i svježeg mirisa i sjedajući na čistom stolu pomaže mi da se radujem ostatak tjedna.

6. Zbilja cijenimo ono što imamo.

Znam, znam – ali držite se sa mnom. Postoje slučajevi kada Melissa ne može to učiniti; ili je bolesna, ili na godišnjem odmoru, ili radi bilo koje od ostalih stvari koje nas propuštaju rade svako malo. U njezinoj odsutnosti, naš dom je puno teže održavati, a mi to znamo. Proveo sam dosta vremena razgovarajući s djecom o tome kako smo sretni da bismo mogli platiti nekome da čisti i koliko je važno platiti pošteno. To je težak posao koji vrijedi platiti.

Jeste li ikada unajmili čišćenje kuće? Hoćeš li? Koji su ti omiljeni poslovi i koje ti se strepiš??