Najbolje vrijeme za odlazak na bundeve s djecom

Postoje neke stvari koje nikada nisam učinio prije nego što sam postao mama, a jedan od njih je i branje bundeve. (Ili uistinu bilo koji voćni izbor.) Upravo to nije bilo nešto što smo učinili kad sam odrastao, ali sada ga radujem svake godine, jer moja djeca toliko vole. Moj četverogodišnjak traži odlazak posljednjih šest mjeseci. To je toliko prilika za njega.

Baš kao i svaka aktivnost s djecom, biranje bundeve može biti stresno ako ne planirate unaprijed. A jedan od glavnih ključeva našeg plana, koji sam naučio od posjeta nekoliko godina za redom: Sada je najbolje vrijeme za izlazak.

Pročitajte kako biste saznali kada je to.

Najbolje vrijeme za odlazak bundeva s djecom

Dođite tamo najmanje 15 minuta prije nego što se farma i otvori. Ne želite čekati u milju dugoj liniji jer ste stigli do premijera (upozorenje o spoileru: to je bilo kada nakon otvaranja farme). Ozbiljno. Svatko želi ići bundevom braniti ovo doba godine (jer je ovo jedino doba godine do idi!), tako da ćete vjerojatno doživjeti mnoštvo. Budući da je parkiralište ograničeno na većini farme, ako ne dobijete mjesto na parceli, možda ćete morati parkirati daleko i prošetati.

Igrajte sigurno i dođite rano da budete prvi koji su u redu za sjekira. Nećete požaliti da postavite raniji alarm tog jutra kad vidite milju dugu liniju na putu natrag do automobila nakon uspješnog izleta.

Moj trik: čak sam “preskočio” doručak kako bi nas sve izlazili malo brže. Dopustila sam djeci da popiju jogurt glatke vrećice u automobilu, a zatim kupuju krafne od jabukovača kako bi uživali u čekanju u redu. Nije idealno, ali samo jednom biratite bundeve jednom godišnje, pa zašto ne?

(Slika: Cheryl Brody Franklin)

Još 4 savjeta za odabir bundeva s djecom

1. Postavite se.

Dok je službeno pada, to se uvijek ne osjeća na taj način. U ranim jutarnjim satima (kada stignete tamo prije nego se farmi otvore!), Djeca će vjerojatno trebati hoodie kako bi ostala topla. Kad sunce iziđe, a ti si slomila teške buče, oboje će trebati ukloniti slojeve. Osim toga, često postoje igrališta, stabla sijena, pa čak i skočni dvorci za djecu kako bi oslobodili energiju (vidi: slatke krafne odozgo), tako da želite biti spremni kada počnu pregrijavanja.

2. Nosite praktične cipele.

Moglo bi biti primamljivo da haljina svoju djecu u slatkim sandalama ili elegantnim mamcima za tu savršenu obiteljsku fotografiju između mora naranče, ali ovisno o vremenu, može biti blatnjav i prašnjav. Svatko je bolji u ravnim, udobnim čizmama ili tenisicama. Ove će vam opcije olakšati hodanje na neravnom terenu. I zapravo, moj prijatelj odjevena svoje sinove u njihove gumene kišne čizme na suvremeni suvremeni dan kao dodatnu mjeru opreza protiv krpelja, pa ako ste u dvojbi, samo nosite čizme.

3. Postavite očekivanja.

Postoji toliko mnogo bundeva izbora! Masivni narančasti tikvice, jarke bijele, i zabavni s kuglama diljem. Objasnite unaprijed da svaki dijete može odabrati jednu i samo jednu bundu. Možete čak i poduzeti korak dalje i učiniti pravilo da oni moraju biti u stanju nositi svoju bundu. Znaš, na taj način oni ne završavaju odabrati super skupu opciju od 100 funti,

Također, budite upozoreni: Uobičajeno postoji opća trgovina ispunjena bombonom kukuruza, karamel jabuka, Halloween-temeljen igračke, pa čak i PEZ (ugh, PEZ. Zašto djeca uvijek žele PEZ)? Moglo bi biti pomalo neodoljiv jer postoji toliko mogućnosti, pa uvijek podsjećam djecu da smo tamo odabrati bundu – i to je to. Candy i igračke su za još jedan dan. Možda se činim poput buzzkill, ali nisam dopustio krafne za doručak. Sve je u ravnoteži.

4. Uštedite vrijeme i energiju za dodatke.

Obavezno gradite na vrijeme za aktivnosti koje farmi osiguravaju besplatno, poput zoološkog vrta, ponija, maglovitih labirinte, pa čak i bundeve slikanja. To će učiniti iskustvo koje više pamti (i vrijedno je rano probuditi vrijeme)!

Želite li dodati još savjeta? Podijelite ih u komentarima!