Naš dan – nakon novogodišnjeg obroka: Jednostavno pivo s ostatkom

Naša obitelj imala je vrlo nizak ključ, savršenu novu godinu. Petero smo se krenuli na otok Edisto, gdje se moja majka pridružila za jednu noć, za slavnu novoću. Mi smo pokupili kamenac kamenica i pili ih u pećnicu, tresući 2014 sati prije ponoći, kad smo samo dvojica ostali budni. Sljedećeg jutra imali smo ostatke kamenica. Čak iu minimalističkoj kuhinji za odmor, gulaš kamenica je jednostavno.

(Slika: Anne Wolfe Postic)

Noć prije, držali smo se nakon što smo popili, spremajući oko tri šalice kamenica i sok za juhu. Bonus: Naš najmlađi sin voli strijeljanje, ali mrzi kamenice. Slobodni rad!

(Slika: Anne Wolfe Postic)

Sastojci dostupni u lokalnoj trgovini su ograničeni, ali nisam bio zabrinut. Kamenice će igrati glavnu ulogu, a sve ostalo bilo je samo punilo.

(Slika: Anne Wolfe Postic)

Bio je to kišni dan, a skidanje timijana bila je savršena zbrinjavanja naših sedam godina. Pustio je da mu netko pomaže.

Ostao sam u kuhinji, pijuckao kavu i napravio juhu. Evo kako sam to učinio.

  • Rastopite tri žlice maslaca u loncu na štednjaku, dodavajući tri žlice brašna za roux, stavljajući je do glatka, pazeći da ga ne spali.
  • Dodajte piljevu žličicu masnoće slanine, ako je imate, jer je salata slanina ukusna.
  • Dodajte po šalici svako nasjeckani luk i celer, kao i žlicu mljevenog češnjaka, miješajući ih sve dok nisu mirisni i obloženi rouxom, minutu za dva.
  • Dodajte tekućinu iz kamenica i oko četiri šalice zaliha. (Da sam bio kod kuće, koristio bih domaće zalihe iz mog zamrzivača, ali je u trgovini s namirnicama bilo dobro.)
  • Pustite da se pirjati oko 30 minuta, sve dok luka i celer nisu mekani.
  • Bacite u timijan, nekoliko žlica. Osušena timijana bi također bila dobra, možda jedna žlica.
  • Dodajte kapljice vina ako trebate izgovor za otvaranje boce. (Lillet mi je najdraži od kremastih plodova mora, pa nisam donio bocu, pa sam napravio s suhom ružom koju smo prethodno pili.)
  • Dodajte kamenice i pecite još nekoliko minuta, dovoljno dugo da zagrijte kamenice.
  • U posljednji trenutak dodajte kapljicu vrhnja, oko pola šalice.
  • Dodajte sol i papar okus.

(Slika: Anne Wolfe Postic)

Nema krekera za kamenice? Prosijite neke slane soli na limenu za pečenje, iscijedite što je moguće manje maslaca i posipajte sa starim zalihom ili nešto slično. Tost za oko pet minuta u pećnici od 350 °. Poslužite ih na stranu, potičući ljude da ih liberalno raspadaju u juhu.

Grickalica, jedna jela od jednog jela koja je bila lako napravljena, osjećala se kao dekadentni novogodišnji ručak. (Nemojte se brinuti – imali smo hoppin ‘john i collards za večeru!)

Količine plodova mora veličine obroka su norma kada idemo na plažu. Radimo kolače od rajčica ujutro nakon što smo branili nekoliko desetaka. Škampi su ukusni posluženi sljedećeg jutra s grimizama.

Što radite s ostacima plodova mora?