Kako naš tjedni večernji kalendar dobiva moj klinac u igri

Neka djeca su poznata po želji predvidljivosti tijekom večere. Oni vole istu tjesteninu posluženu u određenoj zdjeli. Ili jedu samo tofu pho, koji zvuči pustolovan, bez zelenih stvari, iz jednog vijetnamskog restorana, a samo u četvrtak navečer. (Želimo stol pored prozora, molim.) Ili jedu gyoza, ali samo u kući neke od prijatelja, jer njezin otac doista najbolje čini, a u tom slučaju imat će 20.

Imam jednu od ove djece.

Kako kuhati savršene filete lososa

(Slika: Christine Han)

Bilo bi zavaravajuće da ga zvao biran, jer jede široku paletu hrane, ali sigurno ne jede sve. Kao autorica kuharica – netko s povjerenjem na većinu noći plati nove i / ili neobične stvari na večernjem stolu – povijesno je značilo da često kuham dva obroka kako bih zadovoljila zahtjeve oba posla kao recepta za recept i moj posao kao mama , Do prošle godine, kada sam, nakon što je moje dijete stvarno naučilo čitati, otkrio sam zidnu ploču koja mi je omogućavala da napišem plan obiteljske večere za svaki dan u tjednu.

Evo kako to funkcionira: Ploča je zalijepljena na zidu u visini dječaka i ima trajne dijelove za svaki dan u tjednu, počevši od nedjelje. Svake nedjelje ujutro, moj sin obriše ploču čistom. Izgubimo šarenu raznobojnih markera za kreda, od kojih svaki označava drugačiju stvar – bijelo za dan, narančasto vrijeme za prijatelje, plavo za posliješkolske aktivnosti i zeleno za večeru. Izrađujemo tjedan koji svakodnevno okrunjen odlukom za večeru. To znači da može zatražiti nešto – voli lososa i prženu piletinu – i odmah vidi da se kreće barem nekoliko puta svaki tjedan. To također znači da u ovom trenutku, u nedjelju ujutro, on priznaje da odabirom obje srijede i četvrtka noći, vjerojatno bi trebao priznati korejskim zdjelama za riže u petak. Često razgovaramo kako to mogu učiniti na način na koji mu se sviđa – u petak, ispuštajući piletinu i rižu i bok choy na roštilju na tanjuru kako bi ih sve mogli zasebno jesti.

  Pet razloga zašto pijem kavu bez kave sada kad sam majka

Lemony Tortellini juha od špinata

(Slika kredita: Lauren Volo)

Uz kalendar, večera postaje predvidljiva za oboje. Zna da, ako se s početkom tjedna složio s juhom pileća juha, već sam odlučio o tome i kupiti se za to – što znači da imamo juhu za večeru, čak i ako to doista ne voli. I ako sljedeći dan shvatim da smo pilića s prženim šparogama i smeđom rižom za 11. ponedjeljkom navečer za redom, ne mogu se žaliti ni.

Dobrodošli na večeru s djecom

Ova serija istražuje dinamiku pomicanja stolova za večeru kada su djeca uključena. Pitali smo obitelji svih oblika i veličine njihove savjete za vrijeme obroka uspjeh. Naučit ćete nekoliko stvari, smijati se cijelo vrijeme i otkriti da, kada su djeca uključena, vrijeme večere je uvijek malo više aktivan.