Kako naš tjedni večernji kalendar dobiva moj klinac u igri

Neka djeca su poznata po želji predvidljivosti tijekom večere. Oni vole istu tjesteninu posluženu u određenoj zdjeli. Ili jedu samo tofu pho, koji zvuči pustolovan, bez zelenih stvari, iz jednog vijetnamskog restorana, a samo u četvrtak navečer. (Želimo stol pored prozora, molim.) Ili jedu gyoza, ali samo u kući neke od prijatelja, jer njezin otac doista najbolje čini, a u tom slučaju imat će 20.

Imam jednu od ove djece.

Kako kuhati savršene filete lososa

(Slika: Christine Han)

Bilo bi zavaravajuće da ga zvao biran, jer jede široku paletu hrane, ali sigurno ne jede sve. Kao autorica kuharica – netko s povjerenjem na većinu noći plati nove i / ili neobične stvari na večernjem stolu – povijesno je značilo da često kuham dva obroka kako bih zadovoljila zahtjeve oba posla kao recepta za recept i moj posao kao mama , Do prošle godine, kada sam, nakon što je moje dijete stvarno naučilo čitati, otkrio sam zidnu ploču koja mi je omogućavala da napišem plan obiteljske večere za svaki dan u tjednu.

Evo kako to funkcionira: Ploča je zalijepljena na zidu u visini dječaka i ima trajne dijelove za svaki dan u tjednu, počevši od nedjelje. Svake nedjelje ujutro, moj sin obriše ploču čistom. Izgubimo šarenu raznobojnih markera za kreda, od kojih svaki označava drugačiju stvar – bijelo za dan, narančasto vrijeme za prijatelje, plavo za posliješkolske aktivnosti i zeleno za večeru. Izrađujemo tjedan koji svakodnevno okrunjen odlukom za večeru. To znači da može zatražiti nešto – voli lososa i prženu piletinu – i odmah vidi da se kreće barem nekoliko puta svaki tjedan. To također znači da u ovom trenutku, u nedjelju ujutro, on priznaje da odabirom obje srijede i četvrtka noći, vjerojatno bi trebao priznati korejskim zdjelama za riže u petak. Često razgovaramo kako to mogu učiniti na način na koji mu se sviđa – u petak, ispuštajući piletinu i rižu i bok choy na roštilju na tanjuru kako bi ih sve mogli zasebno jesti.

Lemony Tortellini juha od špinata

(Slika kredita: Lauren Volo)

Uz kalendar, večera postaje predvidljiva za oboje. Zna da, ako se s početkom tjedna složio s juhom pileća juha, već sam odlučio o tome i kupiti se za to – što znači da imamo juhu za večeru, čak i ako to doista ne voli. I ako sljedeći dan shvatim da smo pilića s prženim šparogama i smeđom rižom za 11. ponedjeljkom navečer za redom, ne mogu se žaliti ni.

Dobrodošli na večeru s djecom

Ova serija istražuje dinamiku pomicanja stolova za večeru kada su djeca uključena. Pitali smo obitelji svih oblika i veličine njihove savjete za vrijeme obroka uspjeh. Naučit ćete nekoliko stvari, smijati se cijelo vrijeme i otkriti da, kada su djeca uključena, vrijeme večere je uvijek malo više aktivan.