Weeknight Dinner Recept: Prosciutto och Arugula Pizza

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

I en flammande varm ugn, bakar en hemlagad pizza på under 10 minuter, men det gör det inte alltid ett snabbt måltid alternativ. Med alla chopping och precooking kräver vissa toppings, det verkar ofta lättare att hämta telefonen och beställa leveransen – särskilt i slutet av en tröttsam dag.

Istället, ge det här veckodagsvänliga pizza receptet ett försök. Toppad med ett lager skarpt, skarpt kantad prosciutto och färdigt med ett par handfullar färska peppariga arugula, det kommer ihop i en blixt – ingen chopping eller förkokning behövs.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Kombinationen av fet, salt prosciutto och kryddig arugula är en klassiker, varför jag har gjort denna speciella pizza i flera år. Jag brukade riva upp prosciutto och slumpmässigt sprida den över degen innan du bakade, men jag har sedan upptäckt att det är vägen att lägga på pizzaens yta med ett jämnt lager av fläsk. När det görs så innehåller varje bit några prosciutto.

Varm ut ur ugnen, pizzaen är utspridda med en generös mängd arugula, som mjuknar lite vid kanterna men inte vill, lånar ut en kryddig bit som skär genom saltprovningen av prosciutto.

Och på upptagna nätter uppskattar jag att den enda ingrediensen prep detta recept kräver öppnar ett par paket. Även på helgerna när jag har lite mer tid och gör flera pizzor för en grupp vänner, kommer en prosciutto och arugula paj alltid att ta sig fram på menyn. Det är snabbt, det är enkelt, och alla älskar alltid alltid det. Är det inte själva definitionen av pizza?

Testerens anteckningar

Detta är ett recept som länge varit i min rotation för varje vecka pizza natt i mitt hus. Det är super enkelt att montera men känner en touch mer unik än din klassiska margarita pizza. Den arugula lägger till en peppery, färsk touch till saker och gör det alltför lätt att vilja gå in för en andra skiva.

sheela, Mars 2018


Prosciutto och Arugula Pizza

Gör 2 (10 – 12 tum) pizzor; serverar 4 till 6

 • 1 pund

  pizza deg, vid rumstemperatur, uppdelad i 2 lika delar

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 1/2 kopp

  tomatsås

 • 1 1/2 koppar

  strimlad mozzarellaost (6 ounces)

 • 8 tunna skivor

  skinka

 • Några stora handfullar av arugula

Om du har en pizza sten, placera den på ett ställ i mitten av ugnen. Värm ugnen till 550 ° F (eller maximal ugnstemperatur) i minst 30 minuter.

Om du överför pizza till en sten i ugnen, montera på en välmjölad skal eller skärbräda. I annat fall monteras på ytan som du ska laga mat på (parchmentpapper, bakplåt etc.). Arbeta med en bit deg åt gången, rulla eller sträcka den i en 10- till 12-tums cirkel. Borsta kanterna på degen med 1 matsked olivolja. Sprid hälften av tomatsås över resten av degen. Strö med ca 1/4 av osten. Lägg 4 prosciutto skivor så att de täcker degen jämnt. Strö med ytterligare 1/4 av osten.

Baksida pizza tills kanterna är ljust browned och ost är bubblig och brunad i fläckar, ca 6 minuter vid 550 ° F. Avlägsna från ugnen till ett skärbräda, sprid hälften av arugula över toppen och skär och servera omedelbart. Upprepa med resterande deg och påfyllningar.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.