Vill du ha riktigt tunn pizza skorpe? Använd en rullande pin

Jag älskar mig lite tunnskorpespizza. jag menar verkligen tunn. Krispig, crackerliknande, och håll den kommande. Det bästa verktyget för att göra perfekt tunnskorpespizza hemma? Prova en rullapp.

Fråga mig inte varför det tog mig så länge att tillämpa på mina nattkvällar någonting som jag använder hela tiden för att rulla ut tunnskorpor i min bakning, men någonting klickade äntligen. En rullande stift fungerar som en charm.

Min vanliga metod är att sätta pizza degen ovanpå en bit av pergament och klistra in den i en stor platt disk med mjölade händer. (Jag tycker att pergamentet gör degen lättare att hantera under rullande och då när man överför i ugnen.) Jag lät detta sitta i några minuter för att låta gluten slappna av igen, då går jag till stan med den lättmjölkade rullen.

Precis som med kaka och pajdeg, rulla pizza degen från mitten utåt. Detta förlänger glutensträngarna i degen istället för att dra åt dem och gör dig jobbigare. Om degen börjar krympa på dig, ta bara en paus och låt den vila i ytterligare fem minuter eller så.

Gillar du tunnskorpespizza? Vad är din metod för att få super tunn skorpa hemma?

Relaterad: Hur Grill Pizza

(Bilder: Emma Christensen)