Vegan Lunch Recept: Curried Tofu Salad

Även om jag inte äter en främst vegansk kost, är jag ganska säker på att jag föredrar attfu ägg-mindre sallad till den riktiga saken. Jag älskar texturen av grovt smulad tofu, hur du kan smaka på det som du vill, och frånvaron av tung mayo (plus det håller mycket bättre). Senast är min favorit tofu “ägg” sallad en som innehåller fet karrypulver, plumpa gyllene russin och rostade pumpafrön. Serveras som en smörgås eller på en bädd av gröna, det gör en enkel och hälsosam lunch.

För denna kryddade, men inte alltför kryddig sallad, ville jag ursprungligen para ihop indisk currypulver med tangy chutney. Bara problemet var att jag inte hade någon chutney till hands. Så jag kom på ett snabbt och enkelt sätt att införliva några av smakerna av chutney genom att plumpa upp russin med äppelcidervinäger och lägga till en stor nypa mjuka gula senapsfrön. Det är en lättare ta chutney och fungerar bra med färska örter och delikata pumpa frön. (Jag använder pumpa frön eftersom jag är allergisk mot trädnötter, men skivade mandlar eller hackade cashewnötter skulle också vara läckra.)

Det här är en maträtt där det lönar sig att göra det på förhand så att smakerna har tid att smälta. Blanda det på natten innan, eller till och med dagar framåt, och du får en riktigt smakfull sallad när lunchen rullar runt. Receptet gör tillräckligt för flera portioner, så du kan lägga den mellan skivor eller en pita en dag, på toppen av grönsakens nästa, och lägg sedan till hackade äpplen eller strimlad morötter och servera den med andra kakor.


Curried Tofu-sallad

Serverar 4 till 6

 • 1/3 kopp

  gyllene russin

 • 1 tesked

  gula senapsfrön

 • 1/4 kopp

  äppelcidervinäger

 • 1 pund

  extrafast tofu

 • 2 matskedar

  rostade pumpa frön

 • 1

  Skallion, hackad

 • 1 matsked

  hackad persilja

 • 1/2 kopp

  vegansk majonnäs (hemlagad eller lagrad)

 • 2 matskedar

  Curry pulver

 • 3/4 tesked

  kosher salt

 • Nymalen svartpeppar

Placera russin och senapsfrön i en liten värmeisolerad skål. Koka äppelcidervinädet i koka och häll det över russin och senapsfrön. Låt dem suga i minst 10 minuter (längre är ännu bättre).

Skölj och töm tofuen och tryck försiktigt på det mellan handdukarna för att bli av med överskott av vatten. Placera tofu i en stor skål och grovt smula det med händerna eller en gaffel. Tillsätt russin och senapsfrön (tillsammans med eventuellt överskott av ättika), pumpafrön, scallions och persilja.

I en separat skål röra ihop majonnäs, currypulver, salt och peppar efter smak. Tillsätt denna till tofublandningen och rör om tills den är grundligt kombinerad. Smaka och justera kryddor om det är önskvärt.

Servera som en smörgåsspridning eller på en bädd av salladgrönsaker. Förvara, kyl i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.

Relaterad: Veganrecept: Lemoni Ägglösa äggsallad

(Bilder: Emily Ho)