Varför ska du laga dina äpplen till Apple Pie

Bakskola Dag 9: Pâte Brisée (Pie Crust)

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Vi är mitt i prime tid för äppelpajbakning. Och med Thanksgiving i horisonten är det något viktigt att du borde veta om att göra denna klassiska efterrätt: det handlar om att göra din äppelpaj fyllning.

Om du har fyllt dina äppelpärlor med råa, tunna skivor frukt, är det dags att ompröva din strategi.

Sauteing äpplen tillsammans med socker och kryddor kommer att lägga en djup, rik karamelliserad smak till din paj. Men det finns en ännu bättre anledning att lägga till det här steget i din pie-making-process.

Precook att göra en mer stabil paj

Den största fördelen att förbereda äppelfyllningen är att göra en mer stabil paj. Har du någonsin bakat, eller till och med ätit, en äppelpaj som har ett stort gap mellan frukt och övre skorpa? Jag har verkligen. Och värsta fallet var gapet så djupt att den övre skorpan kollapsade in i pajen. Låt inte det hända dig denna Thanksgiving.

Det gapet beror på att äpplen lagar mat och kan förlora en viss allvarlig volym som pajbakarna. Förbereda äpplen får dig ett steg före den processen. Det släpper fruktens vätska, vilket får dem att laga mat och förlora volymen innan de bakas. Så det motverkar klyftan mellan toppen av äppelfyllningen och den övre skorpan och lämnar dig med en paj med ett tjockt lager äpplen från botten till toppen.

Precook för en Make-Ahead-fyllning

Förberedning av äpplen betyder också att pajfyllningen kan göras i förskott – en bestämd bonus när det är mycket att göra på semester som Thanksgiving. Du kan förbereda påfyllningen nu, håll den i kylskåpet om du planerar att laga mat om några dagar eller lagra den i frysen om du fyller på mer än en vecka i förväg.