Varför Mighty Fish Spatel tjänade en plats i mitt kök

(Bildkredit: Emma Christensen)

Jag lagar inte mycket fisk, men när jag gör det, baka jag oftast det i foliepaket. Så hur gick en fiskspatel även in i mitt köks ordförråd? För alla de andra små men mäktiga saker det är bra för. Min fiskspatel gör sig användbar och tjänar sin hållbarhet i mitt kök varje dag.

En fiskspatel har ett överraskande antal saker som går för det. Bladet är ganska tunt och bara lite flexibelt, med några praktiska slitsar stansade genom metallen, ett vinklat huvud och en överraskande skarp kant. Det har också lite räckvidd, men det är inte så länge att du känner att du har robotararmar.

Min favorit fiskspatel: Winco 6,5-tums bladfiskspatel från Amazon

Naturligtvis gör allt detta det perfekta verktyget för att glida under en delikat bit fisk, lyfta den ur matoljan och sedan snabbt vända den över. Men dessa mycket samma egenskaper gör en fiskspatel användbar på andra sätt. Ärligt talat använder jag det för nästan allt och allt du skulle använda en vanlig spatel för.

Här är mina favoriter – vad är din?

Hur man gör de lättaste, fläckigaste kärnmjölkpannkakorna

(Bildkredit: Kelli Foster)

Flipping Pannkakor

Om den kan glida under känslig fisk kan den glida under knappt uppsatta pannkakor. Det breda huvudet stöder också pannkakan när du vrider – inga droppiga kanter här!

Plocka upp allt från en plåt

Detta betyder kakor, rostade grönsaker, kalzoner, scones och resten. Om det är på en plåt, min fisk spatel lyfter.

  5 smarta sätt att använda en flaska öppet clam juice

Hur man stekar friska grönsaker

(Bildkrediter: Tro Durand)

Rör i en Wok

Jag har börjat nå min fiskspatel för snabb pommes frites i wok eller stekpanna. Det är tillräckligt länge för att jag kan komma in i wok utan att fröda att jag ska bränna mina knogar, och det vinklade huvudet gör att ingredienserna suger upp och flyttas runt pannan lätt.

Skära Brownies rent

Jag använder den skarpa övre kanten för att skära i en bricka med brownies med minimal crumbling eller mushing. En gång skuren är den här smala, flexibla spateln det bästa verktyget jag har stött på för att lyfta de browniesna ur panelen utan att förstöra några behandlar i processen.

Hur man gör tuffa brownies

(Bildkredit: Kelli Foster)

Deep-Frying Tasty Treats

För saker som potatischips, munkar och friter och pommes frites finner jag att en fiskspatel är lättare att använda än tang eller en friterig skimmer, speciellt om jag bara steker i några centimeter olja. Det är lätt att vända saker över och sedan skopa dem ur oljan så snart de är klara.