Varför bör du steka din grillad ost i majjon?

Vi har redan presenterat Jamie Oliver’s rostade ost och Noras pappas grillade ost i veckan. Nu är det dags för ett gyllet osttips från Blod, ben och smör författaren Gabrielle Hamilton, som avslöjas i Holiday-frågan om Canal House Cooking. Hennes ovanliga grillad ost metod? Sprid utkanten av brödet med majonnäs istället för smör innan du steker. Detta var något jag var tvungen att försöka! Läs vidare för min recension.

Först, låt mig säga detta: Jag vet att vissa människor kan vara osäkra på “het majonnäs” men att använda ett butiksköpt varumärke (inget annat än Hellmans / Best Foods är tillåtet i mitt kök) är helt säkert. Medan det är något ovanligt, har jag använt mayo i varma rätter före (som i heta fall) utan problem och bra resultat.

Mrs Hamilton instruerar oss att sprida smörgåsens yttersidor med mayo (hon är också en Hellmans fläkt) och steka upp den i en non-stick-spishäll över låg värme. Jag försökte med ett enkelt helkornsbröd och en fin, skarp cheddar. Resultaten? Sublimera! Mayoen brunade snyggt in i en utsökt skorpa och erbjöd en rik, lite smakfull smak.

Detta kommer att bli min go-to-metod för grillad ost från och med nu.

Gabrielle Hamilton (vars syster Melissa Hamilton är medförfattare till Canal House Cooking-serien) serverade sina grillade ostsmörgåsar till företaget vid Kristus, tillsammans med glas kyld, skarp champagne. Förutom den vanliga cheddaren med senap, gjorde hon också en blå ost och bacon på pumpernickel och cheddar med mango och jalapeno. Yum!

Relaterad: Recept: Cherry Chutney

(Bilder: Dana Velden)