Varför Acorn Squash borde vara på din Fall Menu

(Bildkrediter: Razmarinka / Shutterstock)

Acorn squash kan vara liten (det väger vanligen mellan ett och två pund), men det är en mäktig grönsak som kan spela upprätt eller hjärtlig huvudrätt. Här är en guide till ekollon, med några tips för att sätta den här lilla grönsaken på din tallrik i veckan.

Även om du än har försökt prova ekollon, har du troligen upptäckt det på bondens marknad eller mataffär. En medlem av vintern squash familjen, ekollon squash är utmärkande med sin vertikala åsar och ekollon form. Den vanligaste sorten har sött, apelsingult kött med tjock, mörkgrön hud med en liten patch av orange färg, som finns på sidan eller toppen av grönsaken. Det finns andra sorter med gyllene och varierade hud.

Hur man väljer Acorn Squash

Välj ekollon som har ett fast yttre och är fritt från mjuka fläckar och fläckar. De borde känna sig tunga för sin storlek.

Liksom andra vinterkvash håller ekollonkvash ganska länge under de kallare hösten och vintermånaderna. Förvara dem på en sval, torr plats, och de kommer att hålla i minst en månad.

Hur man gör fylld rostad ekollon squash

(Bildkredit: Emma Christensen)

Så här förbereder du Acorn Squash

Acorn squash är oftast bakad eller rostad, men den kan också ångas, sautas eller kokas i mikrovågsugnen. Och på grund av sitt skålliknande centrum, som du kommer att se när det halveras, är ekollonskalan idealisk för fyllning. När den är kokt är det soligt färgade köttet mjukt med en söt, nutty smak.

Trots sin lilla storlek behöver du lite styrka och en skarp kniv för att skära denna squash i hälften. Men eftersom det är litet och lättare att hantera än en större squash, är det ett bra sätt att träna din squash-skärning.

Det är nödvändigt att koka ut fröna innan du lagar mat, men kasta inte dem – stek dem, för ett skarpt mellanmål.

Prova dessa Acorn Squash Recept!

  • Penne med Acorn Squash och Pancetta
  • Acorn Squash och rostad Vitlök Strudel
  • Fylld Roasted Acorn Squash
  • Acorn Squash fylld med bröd, ost och bacon

Vad är ditt favorit sätt att förbereda ekollon?