Vakna palen: Blood Orange Shrub

Nyligen Dana skrev om de dygder som serverar en enkel aperitif, både för sin gomuppvaknande egenskaper och som en gest av gästfrihet före måltiden. För dem som föredrar att sippa en alkoholfri dryck, låt oss föreslå den blodorange busken.

En buske, om du inte är bekant, är en drickbar ättika gjord av frukt, ättika och socker. Blandat med mjukt vatten, det gör en tårta, uppfriskande soda och gommen rengöring. Busksirap kan också användas som en cocktailblandare.

Trots att buskar är vanligast gjorda med bär eller sötare frukter, ville vi försöka leka med lite vinter citrus. Som lycka hade det, hade vi en påse med vackra blodapelsiner samtidigt Marisa McClellan of Food in Jars delade hennes process för att göra blod orange busk.

För att göra en buske kan du koka ingredienserna eller låta dem macerera i kylskåpet (eller på bänkskivan). McClellan påpekade att matlagning av apelsinjuice gör att den blir bitter, så vi gick med sin kalla bryggningsmetod, vilket kräver lite mer än blod apelsinjuice, socker, äppelcidervinäger och en timme eller två gånger.

Resultatet? En bracingart-söt sirap med den mest underbara färgen. Kombinerat med mousserande vatten, det gör en underbar gommenöppnare eller mitt eftermiddag pick-me-up. Vi kände att äppelcidervinägerna var lite för stark, så nästa gång skulle vi noga försöka champagne vinäger.

Få receptet: Blood Orange Shrub på mat i burkar

Relaterad: Dricksrecept: Elderberry Shrub

(Bilder: Emily Ho)