Vad ser ett gram socker, salt eller fett verkligen ut? Vi visar dig!

Jag kontrollerar alltid näringsetiketter när jag är i mataffären och använder dem för att hjälpa till att välja det bästa alternativet bland olika förpackade livsmedel som jag köper. Jag kontrollerar socker-, salt- och fettinnehåll, men för mig är alla dessa tal (mätt i gram) en abstrakt släkting. Vad ser ett gram socker- eller salt eller fett ut? Jag gick på ett uppdrag för att ta reda på:

Vi är vana vid att mäta volymer här i USA och tillsätter smör, socker och salt till våra recept med koppar och matskedar. Eftersom gram är en vikt enhet, drog jag ut min tillförlitliga köksskala för att hitta svaren på min nyfikenhet. Här är vad jag upptäckte.

Ett gram salt klockas in på ca 1/6 tsk, vilket gör den till den tyngsta ingrediensen. Men salt består också av klorid, med endast 40% av dess vikt som står för ren natrium. Att göra lite matte ger oss en a 1/2 tsk salt för att uppgå till 1 gram natrium.

Nästa upp var sockret. Jag använde granulerat vitsocker för detta experiment och förväntade mig att det skulle ta en hel tesked av grejerna att jämföra med ett gram. Överraskande men, ett gram socker vägt i bara en smula blyg av 1/4 tsk i volym.

Slutligen, det skrämmande tre bokstävet kallas fett. Jag använde ren svamp som jag plockade upp på min lokala bondens marknad för detta test. Det tog 1/4 tsk lard i volym för att väga 1 gram.

Nästa sak jag undrade är hur allt ser ut i mängderna av vissa färdigförpackade livsmedel som jag köper. Så jag fick ut en låda av Amys Appel Brödrost Pops som jag tycker om då och då. 10 gram socker, 3,5 gram fett i en enda portion. Här tittar på dig, barn.

Att se saker som det var lite överraskande. Det är en hel del socker i det lilla brödbrödssötet! Så då tog jag ut en flaska sojasås. Jag var alltid nyfiken på hur mycket salt verkligen var i en enda servering av det som jag häller på stekta nudlar. Jag köper lågt natriumsortiment och för det här märket 1 msk sojasås hade cirka 1/4 tsk salt (575 mg).

Den vanliga sojasausen fördubblar nästan denna mängd, så det är definitivt inte för dem på en natriumdiet. Jag hittade inte för många andra färdigförpackade föremål i mitt skåp, men jag upptäckte ett nytt parti kex på disken.

Jag flirtade med tanken på att bryta det receptet i gram fett och salt, men jag övergav snabbt den här tanken när jag rev av en bit. För att du vet vad? Vissa saker är bara bättre kvar okända.

Nu var är geléen?

Relaterad: Hur kan Home Cooks Beräkna näringsinformation?

(Bilder: Chris Perez)