Vad heck är en kyckling tender?

(Bildkredit: Christine Gallary)

Vad i helvete är sörjande anbud? Är det en riktig, men mystisk del av kycklingen, eller hänvisar den bara till den smittade och friterad maträtten och vuxna älskar? Är det skapandet av ballpark concession stands och bar menyer, eller en faktisk del av en faktisk kyckling?

(Bildkredit: Christine Gallary)

Där köttbud kom ifrån

Kyckling anbud är faktiskt delar av en kyckling. De är de små strimlorna av kött som är tätt fastsatta vid undersidan av varje bröst (och så kallas ibland “hängande anbud”), så varje kyckling har två anbud. I själva verket kan du försiktigt dra anbuden, som är ungefär 1 1/2 tum bred och 5 tum lång, av med bara dina händer! Denna kycklingskurva är liknande i stället för nötkött och fläskfilé.

(Bildkredit: Christine Gallary)

Kycklinganbud är vitt kött och förutom att vara mindre än bröstet, smaka exakt samma som bröstkött och är ömt och fuktigt när de kokas ordentligt. Ibland kan kycklinganbud säljas separat från brösten, vilket gör dem till stora kandidater för stekpärlor och spett, där kycklingköttet måste skäras ändå.

(Bildkrediter: koss13 / Shutterstock)

Så vad är Fried Fried Chicken?

Kyckling anbudet skålen, ibland kallad kycklingfingrar eller kycklingremsor, är kycklinganbud som är panerade och friterad, vilket förklarar varför de två heter synonymt.

(Bildkredit: Christine Gallary)

Gör dina egna kycklingbud

Om din mataffär eller slaktare inte säljer kycklinganbud separat är det ganska enkelt att skära din egen. Ta bara ett benfritt, skinlöst kycklingbröst och skär det längst i bitar ca 1/2 tum tjockt och du är kvar med väsentligen kyckling-ömma bitar av vitt kött.

Snabb Kokos Kycklingsoppa

(Bildkredit: Coco Morante)

Kyckling Tender Recept

  • Snabb Kokos Kycklingsoppa
  • One-Pot Coconut-Chicken Curry