Vad handlar det om: Pepino Meloner

Pepino meloner är inte riktigt meloner; de är frukten av en sydamerikansk vintergröna och faktiskt relaterad till tomat och äggplantor. Ibland kallas de trädmeloner eller melonpäron. De har skördat upp i mataffären på senare tid och vi fascinerades av de vackra randarna och tårtformen.

Melonen handlar om storleken på en hand, mandelformad och fast. Det kommer vanligtvis att ha vackra lila streck på en gul hud. När den mognar ger den en djup, söt lukt – snarare som en cantaloupe.

Frukten är lätt skuren i halv; huden är tunn och det finns ingen central grop – bara ett litet kluster av ätbara frön omgivna av blek orange frukt.

För att vara ärlig var vi inte galen på smaken av pepino melonen. Den har en mjuk, mjuk textur som är vattnig som en gurka och en blek, nästan vegetabilisk smak. Smaken är som en mycket svag cantaloupe eller honungsdau. Vi kan ha låtit det vara alltför mognat.

Vi läste att frukten bäst pocheras i honung eller socker för att skära ner på dess surhet. Det är också en frukt som ofta uppskattas i Japan, där dess diskreta smak ofta används på subtila sätt.

(Bildkredit: Alla bilder Faith Hopler för lägenhetsterapi)