Vad handlar det om Heirloomsalat?

Vi hör mycket om arvestomater och arvbönor, men sallad? Inte så mycket. Vi ser det dyka upp i fler och fler ställen, från kedjan restauranger till vanliga livsmedelsbutiker, och vi har blivit stora fans.

Vi hittar arvslössen från Earthbound Organic för att vara särskilt bra. Förutom de petite huvuden (vänster) säljer de en blandning av arvslöv. Om du gillar en blandning av krispiga och ömma bett i din sallad, måste du kolla in det.

Så vad är arvslöss? Och kan tycka att sallad verkligen smakar den där mycket bättre än en chef för romaine? Ja, faktiskt. Till att börja med är det här en bra handledning om vad som kvalificerar producera som arv:

• Heirloom, Heritage … Vad betyder det?

Enkelt sagt är arvslöslor gamla sorter som har funnits i generationer men är inte kommersiellt producerade. På samma sätt som du ser svartbönor och marinbönor men inte Mayacobas i butiken, kan du få gröna blad, röda löv, Boston och Romaine sallader men inte Flashy Troutback (vill du inte ha det i din sallad ?!).

Din lokala bönder markerar sannolikt mer obskyra sorter av sallad, men i mitten av vintern, när många marknader är nakna, är dessa förpackade varumärken en bra satsning. Vi gillar hur det finns en mix, så du får inte bara en smak eller en textur. Den jordbundna organiska blandningen har lilla, krispiga, ljusgröna löv som ser ut som isty bitty romaine och stora, lila-tunna blad som är nästan köttiga.

Här är saken: Om du får en “mix” i en butik, är det vanligtvis en blandning av baby greener-allt känslig och mjuk. Vi har hittat arvsmixar för att ha crunch och djup smak. Du får det bästa av båda världarna.

Någon som känner till en annan butiksköpsvärd alternativ?

Relaterad: Varför borde du äta mer isbergssallad

(Bild: Fresh Direct)