Vad handlar det om gröna, svarta, vita och rosa paprikor?

Pepparkorn kommer i olika färger och smakar. Vilken är bäst för vilka recept? Jag pratar om det i det här inlägget. Läs mer om pepparkorn bakom hoppet …

Rosa pepparkorn är inte en riktig pepparkorn (släktforskning Piper), men är det mogna bär av det brasilianska pepperträdet. Eftersom de har samma form och storlek som äkta pepparkorn marknadsförs de under namnet “rosa pepparkorn”. De används som kryddor och har en lättare pepparliknande smak. Trädarna är prydnadsföremål och finns i Kalifornien, Arizona, Florida och Texas. Om du har ett brasilianskt pepperträd kan du samla dina egna rosa paprikor. Bara sprida dem på ett bakplåt och låt dem torka innan du sätter i en kryddbehållare. Dessa par väl med skaldjur och i lätta såser på grund av sin vackra färg och lätta smak.

Gröna paprikor är sanna pepparkorn av Piper nigrium blommande vinplanta, som har sitt ursprung i Indien och har använts sedan förhistoriska tider. Gröna pepparkorn är verkligen omärda svarta pepparkorn. Dessa är ofta konserverade i saltlake eller ättika och serveras i betad form. I torkad form håller de inte länge länge och måste användas snabbt. De finns vanligen i thailändska och andra sydostasiatiska recept och har en nyare smak än sina svarta motsvarigheter.

Svarta pepparkorn är de vanligaste pepparkornen, och males upp och sätts i shakers bredvid saltet. Dessa är gröna pepparkorn som har lagts i varmt vatten och spreds sedan i solen för att torka. De forntida egyptierna använde svarta pepparkorn i deras mummifieringsprocesser, och det var känt av de gamla grekerna och romarna, som använde det som en krydda. I Sydostasien handlades svarta pepparkorn som valuta. Det är fortfarande det mest traditionsrika kryddan i världen idag.

  20 Budget Frukost Idéer för en bättre morgon

Vit pepparkorn är svarta pepparkornar som har tagit bort den svarta huden, så tekniskt är de bara fröens frön. De är mindre skarpa och mer jordiga i smak än svarta pepparkorn och används vanligtvis i vita såser och potatismosor på grund av sin färg eftersom de inte synligt sticker ut som svartpeppar.

Relaterad:
Ingrediens Spotlight: Long Peppers
Ingrediens Spotlight: Sichuan Pepparkorn
Bästa Black Peppercorns
Bästa produkt: Perfex Pepper Mill
Urban Pepper Grinders från Jabou Design

(Bild: Spice and Tea)