Vad handlar det om Cornichons?

Ingen ost eller charcuterieplatta är komplett utan cornichons för mig; Jag måste ha dessa tårtor, betade franska agurkar med dem. Jag älskar dem med en Ploughmans lunch, och de är ett traditionellt ackompanjemang för raclette. Men jag började undra är cornichons bara syltade gurkor, eller är de en särskild typ av gurka som växer väldigt liten?

Cornichons är ungefär storleken på ditt pinky finger, ungefär en tum och en halv i längd och mindre än en kvart tum i diameter. De är nubby och humpiga, tårta och crunchy. Franska kallar dem cornichons, och de säljs under samma namn i USA, men engelska kallar dem gurkar. Dessa läckra lilla pickles är bra på en aptitretareplåt, huggad i deviled ägg och tillagad till smörgåsar.

Cornichons kommer från några typer av små växande gurka växter som plockas när ganska unga, eftersom de växer mer, blir pimply nubbins skarpa spikar. Även om de liknar gurkor är de inte sanna gurkor. Det är nog ganska svårt att hitta den här typen av liten gurka på marknader i USA, men om du vill växa din egen används dessa sorter ofta i Frankrike:

• Parisienne Cornichon de Bourbonne Gurkor, på Kök Garden Frön
• Parinko Cornichon Pickling Gurkor
• Fin de Meaux, från ett franskt fröföretag

Om du vill försöka göra din egen cornichons, här är ett recept.

Relaterad:
Matlagning genom känsla: franska ingredienser och smaker
Ordet: Remoulade – en klassisk sås av majonnäs med cornichons
Gurka Primer: Kirby, Gurka, Engelska och Mer…

(Bild: Kathryn Hill)